Specialistsjuksköterska till psykiatriavdelning 3B

Sista ansökningsdag 2024-04-30
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1039/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde psykiatri bedriver specialiserad vård för personer med svåra psykiska sjukdomar. Psykiatriavdelning 3B är en heldygnsvårdavdelning inom den affektiva sektionen. Vi har 15 vårdplatser för utredning, diagnosticering och behandling av främst affektiva sjukdomar. Det handlar om djupa depressioner, suicidprevention, bipolär sjukdom, svåra ångesttillstånd, personlighetsstörningar och krisreaktioner bl.a. 3B tar även emot äldrepsykiatriska patienter för utredning och behandling. Den psykiatriska omvårdnaden är omfattande och spänner över ett flertal affektiva diagnoser.

Ditt uppdrag

Omvårdnad har en central roll i verksamheten och som specialistsjuksköterska arbetar du också med att leda och utveckla den psykiatriska omvårdnaden, både patientnära och på enhetsnivå. Du finns som omvårdnadsexpert i arbetsgruppen för att teoretiskt och praktiskt implementera psykiatrisk omvårdnad.

Du tillför ett omvårdnadsperspektiv i teamet och ger t.ex kollegial handledning till kollegor vid behov. På avdelningen har vi en väl inarbetad omvårdnadshandledning varje vecka. Du gör kvalificerade psykiatriska omvårdnadsbedömningar, utför behandlande åtgärder, sköter läkemedelsadministration. Du förbereder och leder tillsammans med läkare den dagliga ronden. Du har kontakt med närstående samt vårdgrannar, du deltar i vårdplaneringar och utredningar. Du handleder även studenter som går specialistutbildningen i psykiatrisk omvårdnad. Vi är ett roligt, blandat gäng, ca 30 stycken med sjuksköterskor, grundutbildade som specialistutbildade, en samordnande sjuksköterska, undersköterskor, skötare och läkare på olika nivåer.

Dina kvalifikationer

Nu söker vi dig som är specialistsjuksköterska inriktning psykiatrisk omvårdnad. Tidigare kunskap och erfarenhet av psykiatrisk vård är alltid meriterande, men en vilja att utveckla dig själv och dina medarbetare inom det psykiatriska området väger tungt. Du är genuint intresserad av människor och utveckling samtidigt som du står stadigt förankrad i din profession. Du är en nyckelperson!

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på 100%. Du får en så lång introduktion på avdelningen som vi kommer överens om beroende på din tidigare erfarenhet. Du arbetar dag- och kvällsturer och två helger av fem. Möjlighet att jobba rotation finns, med förkortad arbetstid.

Våra arbetstider följer aktuella EU-direktiv gällande återhämtningstider mellan arbetspassen samt veckovila. Till en viss del kommer du också att kunna påverka ditt eget schema i samarbete med övriga anställda sjuksköterskor på 3B.

Som medarbetare inom Region Uppsala har du möjligheten att använda vår interna friskvårdsanläggning Friskhuset. Där får du tillgång till gym, gruppträning, personlig träning, kurser, föreläsningar, fysioterapi, ergonomi, förflyttningsutbildning och massage. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vill du veta mer, eller besöka oss?

Avdelningschef Helena Ernstdotter Fors, 076-723 19 27, helena.fors@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Ragnhild Hjalmarsson, 072-209 45 03
ragnhild.hjalmarsson@akademiska.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.