Studielön för sjuksköterskestudenter T6 - barnkirurgi

Sista ansökningsdag 2024-04-30
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS415/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Barnkirurgiska sektionen erbjuder möjligheten att söka studielön för sjuksköterskestudenter T6- barnkirurgi.

Möjlighet att ansöka om studielön

Är du sjuksköterskestudent och intresserad av att jobba inom barnkirurgiska sektionen när du har slutfört din utbildning och tagit examen som sjuksköterska?

Vi erbjuder dig som påbörjar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet i vår och som väljer att påbörja din karriär hos oss efter avslutade studier, möjligheten att ansöka om studielön under din sista termin (termin 6).

Väx in i rollen

Som nyexaminerad sjuksköterska hos oss får du en individuell inskolning i 6 veckor. Ibland känns steget mellan utbildning och arbetsliv stort och för att du ska få möjlighet att växa in i din nya roll så kommer du under ditt första år hos oss på Akademiska sjukhuset bli en del av vårt kliniska utvecklingsår (KUÅ).

KUÅ är en obligatorisk yrkesintroduktion för dig som är nyexaminerad sjuksköterska och anställd i Region Uppsala som syftar till att du får vässa dina kliniska färdigheter, nätverka med andra nyutexade och ha reflektionstid tillsammans med erfarna sjuksköterskor. Läs mer om Kliniskt utvecklingsår | Akademiska

Du erbjuds ett meningsfullt och givande arbete, där du möter familjer i många olika situationer. Du kommer att vara en del i ett team som stöttar och hjälper varandra, samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Som nyanställd hos oss får du ett personligt anpassat introduktionsprogram. Därefter finns våra erfarna kliniska handledare på plats för att handleda, följa upp och stödja dig i din fortsatta utveckling.

Ditt uppdrag

Som nyexaminerad sjuksköterska på 95B arbetar du i team tillsammans med undersköterskor, sjuksköterskor och läkare, du har också ett tätt samarbete med det multiprofessionella team som finns på barnsjukhuset. Det blir många skratt på en dag tillsammans med barn och familjer.

Arbetsuppgifterna är varierade och innehåller, omvårdnad av barn och anhörig sedvanliga uppgifter för sjuksköterskor. Vi lägger stort fokus på patientflöde och patientkontakt. Arbetsdagen består av många möten med våra patienter och deras familjer, arbetet blir både omväxlande och utmanande och ett väl fungerande teamarbete är alltid i fokus för patientens bästa. Vi har både planerat och akut intag dygnet runt.

Din kvalifikationer och kompetens

Vi söker dig som är sjuksköterskestudent som påbörjar termin 6 i vår. Du är intresserad av barnsjukvård, och vill börja din karriär hos oss på 95B den barnkirurgiska sektionen på Akademiska barnsjukhuset. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet så som att du är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du har ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt och har god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning som omvårdnadsassistent under T6. Vid inlämnande av legitimation görs anställningen om till en tillsvidareanställning som sjuksköterska.

Du förbinder dig till att jobba 12 månader hos oss efter genomförd examen. Det finns möjlighet att under studietiden jobba som undersköterska eller omvårdnadsassistent, men det är inget krav. Din nya tjänst kommer, om inget annat avtalas, innebära heltidsarbete med tjänstgöringsskyldighet dygnets alla timmar, så kallad rotationstjänstgöring.

Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Katarina Sjöstrand, katarina.sjostrand@akademiska.se
Facklig kontaktperson Vårdförbundet, Nora Fackel Holst och Nadja Jonsson, nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!