Sjuksköterska till minnes- och geriatrikmottagningen - hemrehabilitering

Sista ansökningsdag 2024-04-17
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS422/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Geriatriken vid Akademiska sjukhuset ansvarar för högspecialiserad geriatrisk vård baserad på multiprofessionella teambedömningar av den äldre patienten. Vården vi bedriver bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet och till vår hjälp har vi Akademiska sjukhusets samlade resurser. Vi arbetar ständigt med förbättring och har tagit fram nya arbetssätt där patienten sätts i centrum. Vår drivkraft är att göra skillnad för våra patienter varje dag. Vår verksamhet består av minnes- och geriatrikmottagningen samt tre slutenvårdsavdelningar – GAVA - akutgeriatrik, ortogeriatrik och neurogeriatrik. och andra neurodegenerativa sjukdomar oavsett ålder. I samarbete med Uppsala universitet ansvarar vi för undervisning, forskning och utveckling inom diagnostik och behandling av åldrandets sjukdomar.

Minnes- och geriatrikmottagningen  
Vi är en specialistmottagning med idag tre olika inriktningar, dels utreder vi och följer upp personer med misstanke om kognitivsjukdom oavsett ålder, neurodegenerativa sjukdomar såsom tex Alzheimers sjukdom, Frontallobsdemens och Lewy Body sjukdom. Vi bedriver även dag- och hemrehabilitering för personer med andra diagnoser, tex osteoporos, stroke och Parkinsons sjukdom. Arbetet bygger på det multiprofessionella teamet där våra hälsoprofessioner har en central roll i rehabiliteringen. Den tredje falangen är forskning, där sjuksköterskorna har en central roll, dom samarbetar även med övrig verksamhet på mottagningen. Vi bedriver kliniska läkemedelsprövningar, akademiska prövarinitierade studier och kvalitetsregisterstudier främst inom demenssjukdomar, men i kommande studier innefattas även andra sjukdomar.

Ditt uppdrag

Du och kommer företrädesvis arbeta på dag- och hemrehabiliteringen, hit kommer personer med stroke eller Parkinson, men även de som behöver behandling för sin osteoporos. Vi arbetar ständigt med utveckling efter patienternas behov, så det kan bli aktuellt med andra diagnoser i framtiden. Arbetet idag innefattar bland annat remissbedömningar, telefonsamtal, planera och strukturera de patientgrupper och individuella besök som genomförs på mottagningen, tillsammans med övriga teamet. Även enstaka hembesök kan förekomma. Om intresse finns hos dig som söker, kan möjligheten ges att kombinera med arbetet även mot forskningen som mottagningen bedriver.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är sjuksköterska med ett intresse för den äldre patienten och gärna med några års erfarenhet. Har du arbetat med strokevård, eller andra neurologiska sjukdomar ser vi det som en merit, precis som erfarenhet av mottagningsarbete

Din kompetens

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets- och organisationsförmåga, förmåga att prioritera och arbeta självständigt samt i team. Som person är du trygg, självreflekterande och nyfiken. Du har god självkännedom och bidrar med din kunskap och kompetens.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% eller annat önskemål. Tillträde enligt överenskommelse.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig om du har frågor.
Avdelningschef Ann-Louise Rönnblad, 018-611 70 71 eller sms 070-611 25 56
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.