Socialpedagog

Sista ansökningsdag 2024-04-25
Arbetsplats Region Uppsala folkhögskola
Förvaltning Kultur och bildning
Referensnummer KIL06/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konst, Kultur, Region Uppsala folkhögskola, Staben samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.

Vår verksamhet

Region Uppsala folkhögskola – Här växer kunskap och människor

Region Uppsala folkhögskola är en mötesplats för folkbildning och kultur. Genom folkbildning skapar vi möjligheter för människor att hitta kunskap och vägledning i strävan efter personlig utveckling. Folkbildning håller samman, stärker och utvecklar det svenska samhället och demokratin genom att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån i samhället samt bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.

Kunskap, nyfikenhet och utveckling är ledord för hur vi arbetar. Vi har ett brett utbud av kurser med fokus på kultur, hälsa, natur och språk och genomför nu folkhögskoleutbildning i Heby, Tierp, Uppsala och på den anrika anläggningen Wik som ligger i anslutning till Wiks slott.

Region Uppsala folkhögskola växer och vi söker därför en socialpedagog till vår enhet i Uppsala.

Ditt uppdrag

Du kommer att fånga upp deltagare/elever och skapa trygghet i skolans lokaler under raster, luncher samt vara en resurs i olika klassrumssammanhang. Undervisningen på folkhögskolan sker oftast i mindre grupper där en lugn och trygg atmosfär skapas. Erfarenhetsutbyte som källa till ökad kunskap och förståelse för likheter och olikheter är viktigt. Att bygga och stärka självförtroende är centralt. Arbetet på folkhögskolan är berikande men det kan samtidigt vara svårt och krävande. Det kan finnas flera utmaningar och annorlunda förutsättningar att ta hänsyn till samtidigt. En del av uppdraget är att tillsammans med deltagarna ordna eftermiddagsaktiviteter, som film, spel och andra kreativa inslag.

Ditt uppdrag är att arbeta motiverande i relation till deltagare/elever och du kommer att ingå i deltagarhälsoteamet på 3–4 personer. Arbetet sker dagtid 8.00-16.30, och visst kvällsarbete kan förekomma.

Dina kvalifikationer

Du har en socialpedagogisk utbildning samt erfarenhet av arbete med unga vuxna. Du har god kunskap och erfarenhet om lågaffektivt bemötande, är trygg, prestigelös, och har god självkännedom. Du har utbildning inom NPF och/eller ångestproblematik.

Vi ser som meriterande om du har erfarenhet av studier eller arbete på folkhögskola, kunskaper i flera språk, eller arbete med missbruk och kriminalitet.

Din kompetens

Du har en rak och tydlig kommunikation och är van att möta konflikter. Viktigt i uppdraget är att kunna skapa goda och trygga relationer. Du är socialt kompetent, är genuint intresserad och nyfiken på människor och kan samarbeta med alla. Viktigt är att kunna vara flexibel och kunna arbeta i såväl kris som i stiltje. Du är ansvarstagande, engagerad och strukturerad och kan forma din egen arbetstid.

Vi erbjuder

En heltidstjänst (100%) tillsvidare som socialpedagog.

Arbetet är primärt förlagt till enheten i Uppsala, Jan Brauners väg 3, men vissa arbetsuppgifter kan ske på skolans övriga enheter i regionen.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

För mer information är du varmt välkommen att kontakta Magnus Hurtig, rektor och enhetschef, på telefonnummer 070-839 91 21

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Kultur och bildning