Sjuksköterska till ätstörningsenheten för vuxna

Sista ansökningsdag 2024-04-21
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS436/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar däribland Ätstörningsenheten för vuxna som behandlar patienter i behov av specialiserad ätstörningsvård.

Från och med december 2023 har vi även fått tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) varför vi behöver expandera vår befintliga verksamhet inom ätstörningsvården med fler heldygnsvårdplatser, mer utredning/konsultativ verksamhet och mer fortbildning. Till detta spännande uppdrag behöver vi nu sjuksköterskor med intresse och engagemang för denna patientgrupp, som vill vara med att utveckla ätstörningsvården. 

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska ansvarar du tillsammans med övriga sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor för den psykiatriska omvårdnaden, både på mottagning och inom heldygnsvård. Du tillför också ett viktigt omvårdnadsperspektiv i det interprofessionella teamet som förutom sjuksköterskor består av läkare, psykologer, psykoterapeuter, dietist, kurator, fysioterapeut, undersköterskor och skötare. I och med att enheten är i ett expansivt skede, kommer det att finnas goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av verksamheten.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, meriterande är erfarenhet av patienter med ätstörningar och handledning av studenter samt erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbete. Även du som är ny inom yrket är välkommen att söka.

Din kompetens

En stor del av arbetet är teambaserat och därmed ställs det stora krav på interaktion med kollegor och andra professioner, varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet är värdefulla personliga egenskaper. Att du tycker om att samarbeta tillsammans med andra för både patienterna och verksamhetens bästa ser vi som en självklarhet. Vana att arbeta i Cosmic journalsystem är en tillgång. Är du en person med intresse för att utveckla ätstörningsvården inom psykiatrin och arbeta patientnära kommer du att trivas hos oss.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid men föredrar du att jobba deltid kan det diskuteras. Det finns också goda möjligheter anpassa arbetstiden utifrån dina önskemål och behov till exempel till att endast arbeta dagtid, vardagar. Tillträde sker enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Vi kommer att erbjuda en god introduktion, anpassad efter dina behov. Är du nyutexaminerad erbjuds du också att gå ett kliniskt utvecklingsår, KUÅ, på 20 % av din arbetstid.

Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Vill du veta mer?

Avdelningschef för ätstörningsenheten för vuxna, Elisabeth Welch, 072-210 45 57
Fackliga företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.