Biträdande avdelningschef till psykiatriavdelning 1

Sista ansökningsdag 2024-04-23
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS352/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Psykiatriavdelning 1 är en akutavdelning med heldygnsvård som ingår i vårdkedjan psykosvård inom verksamhetsområde psykiatri på Akademiska sjukhuset. Vi vårdar personer med psykossjukdom och gör psykosutredningar. Vi har ett nära samarbete med öppenvård och kommuner i hela länet. Vi utvecklar ständigt samarbetet med övriga psykiatriska inriktningar i huset. 

Vi arbetar hälsofrämjande och har skapat en arbetsplats med en sammansvetsad arbetsgrupp med olika bakgrund och kompetens. Vi har infört ett personcentrerat arbetssätt med intressanta ansvarsområden och utvecklingsmöjligheter. Vi deltar också i forskning om återhämtning, där patientutbildning i grupp och individuellt pågår. 

Vi söker dig som tillsammans med övriga medarbetare vill vara med att driva och utveckla vården på psykiatriavdelning 1. Vi kan erbjuda en stimulerande arbetsplats då Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård, forskning, utbildning och utveckling. 

Ditt uppdrag

Arbetsuppgifterna består bland annat av:
- Leda och samordna vårdinsatser för patienter inom enheten och mellan vårdgrannar 
- Samarbeta med avdelningschefen för att våra resurser ska användas på bästa sätt 
- Delta i övrigt verksamhetsarbete med arbetsuppgifter i områdena personal, ekonomi och arbetsmiljö 
- Utbilda personal i psykiatrisk omvårdnad 
- Coacha och leda personal, studerande och nyanställda 
- Utföra specialistsjuksköterskeuppgifter och övriga sjuksköterskeuppgifter som behövs 
- Medverka i kvalitetsarbeten, övrig forskning och utveckling. Vi har flera projekt på gång 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistsjuksköterska med erfarenhet och intresse för ledarskap och psykiatrisk heldygnsvård. Utbildning och intresse för organisation och kvalitetsfrågor är meriterande.  

Din kompetens

Vi söker dig som har stort fokus på samarbetsförmåga, teamutveckling, patientsäkerhet och en bra och hållbar arbetsmiljö. Vi ser även att du ska kunna handleda, utbilda och stödja personalen i samarbetet kring våra patienter. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en heltidstjänst som biträdande avdelningschef, där uppgifter som specialistsjuksköterska kan ingå. Tillträde sker enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tillförordnad avdelningschef Ossian Olsson Bremberg, 018-611 20 30 
Biträdande avdelningschef Claudia Rivera Molina, 018-611 22 76 
Facklig representant nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.