Hematologavdelning 101A söker sjuksköterska till vårt team!

Sista ansökningsdag 2024-04-23
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS364/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Välkommen till en högspecialiserad verksamhet som ger dig möjligheten att utvecklas i din roll som sjuksköterska samt bidra till kvalitativ och säker vård till våra patienter. Vi vårdar patienter som har sjukdomar som rör blodet och benmärgen där bland annat akut och kronisk leukemi, myelom och lymfom ingår. Många av våra patienter är återkommande och vårdas under en längre tid. Hos oss får du arbeta medicintekniskt med bland annat centrala infarter, cytostatika och blodkomponenter. Här får du arbeta i en miljö med hög sjukskötersketäthet, erfarna läkare, sjuksköterskor samt undersköterskor.

Stamcellstransplantationer är ett av våra specialistområden och vi är ackrediterade enligt den europeiska kvalitetssäkringen JAICE. Ackrediteringen medför vissa krav och därmed finns det PM och checklistor på alla moment vi utför. Det skapar en trygghet för dig som sjuksköterska och bidrar till en säkrare vård för patienterna. Det bidrar också till att vi systematiskt kan upptäcka bristfälliga rutiner och kontinuerligt kan arbeta med förbättring.

På avdelningen ingår du som sjuksköterska i ett vårdlag tillsammans med en undersköterska samt ytterligare en sjuksköterska. Vi har tre vårdlag och varje sådant har varsin läkare.

Ditt uppdrag

I din tjänst som sjuksköterska på hematologavdelning 101A har du en viktig roll i den högspecialiserade vården som vi bedriver. Här kommer du i ditt dagliga arbete utmana och utveckla din kliniska blick samt dina medicintekniska kunskaper genom att komma i kontakt med centrala infarter, blodkomponenter, cytostatika och stamceller mm. Du kommer också ha möjlighet att fokusera på omvårdnadsperspektivet tillsammans med undersköterskor, läkare och andra professioner som ingår i teamet kring patienten. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av onkologi eller hematologi är meriterande men inget krav.

Din kompetens

Vi söker dig som är är en trevlig person som är intresserad av att ingå i en arbetsgrupp där man kan prata om högt och lågt. Vi lägger stor vikt på struktur och utarbetar rutiner för att kunna hantera alla möjliga situationer. På hematologen är ingen dag den andra lik och därför är det viktigt att du som person vill lära dig nya saker varje dag. Du bör också ha lätt för att interagera med andra professioner och har alltid patientens bästa i åtanke.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder även:

  • Rotationstjänst med dag/kväll samt natt. Rotation mot natt först efter dialog med chef
  • Individanpassad introduktion på cirka fem veckor som följer verksamhetens intro- och fortbildningsprogram
  • Uppföljning med biträdande avdelningschef och utbildningssjuksköterska under introduktionen
  • Heldags utbildning inom hematologi under din första tid hos oss
  • Veckovisa läkarföreläsningar i sjukdomslära och behandlingar.
  • Arbetsplats med hög sjukskötersketäthet
  • Cancervårdsakademien – möjlighet att få betald specialistutbildning.
  • Vår avdelning erbjuder varierande och stimulerande arbetsuppgifter för dig som sjuksköterska
  • Hos oss finns det utvecklingsmöjligheter oavsett om du är ny i yrket eller har jobbat i flera år

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Margarita Kalafati, 018-617 51 39
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.