Biträdande avdelningschef till avd 85F1 öron näsa hals

Sista ansökningsdag 2024-04-24
Arbetsplats Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS451/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar diagnostiserar och behandlar både barn  och vuxna  med sjukdomstillstånd som berör öron, näsa, bihålor, munhåla, luftväg samt hörsel och balans. Våra patienter kan behöva allt från basal till högspecialiserad omvårdnad. De flesta ingrepp är planerade men även akuta operationer förekommer.  Vårdtiden varierar från mindre än ett dygn till flera veckor.

På kvällar, nätter och helger har vi en jourverksamhet på avdelningen för öron,- näs,- och halspatienter som också genererar inläggningar. Jourverksamheten innebär också en viss telefonrådgivning där man gör egna bedömningar med hjälp av en bedömningsmall samt vid behov konsulterar ÖNH-jourläkaren som finns på sjukhus dygnet runt.

Avdelningen har totalt 12 vårdplatser på vardagar och sex vårdplatser på helgerna.

Ditt uppdrag

Som biträdande avdelningschef är du direkt underställd avdelningschefen med ett nära samarbete som bygger på ett ömsesidigt förtroende och en god dialog för att nå ett bra resultat. I dina arbetsuppgifter som biträdande avdelningschef ingår att utveckla och följa rutiner och kvalitetsarbete, leda förbättringsarbeten och vid behov utbilda och coacha medarbetarna.

Som biträdande avdelningschef jobbar du både på avdelningen och administrativt. Det innebär att du är dina medarbetares förebild och skarpar ett gott arbetsklimat i gruppen, detta genom att vara närvarande och stötta, svara på frågor, leda, ge feedback och bekräfta medarbetarna i vardagen. Du har ett nära samarbete med bemanningsassistenten och har bemanningsansvar vid avdelningschefens frånvaro. I samråd med avdelningschefen har du vårdplatsansvar för avdelningen.

Dina kvalifikationer

Till denna roll söker vi dig som är utbildad inom vården, gärna som sjuksköterska med erfarenhet av öron- näs- och halssjukvård. Det är meriterande om du har arbetat några år och har tidigare erfarenhet inom ledarskap.

Din kompetens

Som person ser vi att du har förmågan att inspirera och motivera andra till utveckling, förändring och resultat. Vi ser även att du tycker om ditt arbete inom vården, har en god kommunikationsförmåga, positiv inställning, har lätt att samarbeta med olika professioner, är lyhörd och har en förmåga att hitta konstruktiva lösningar. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten omfattar 50% kliniskt arbete på avdelningen och 50% administrativ tid med viss chefsansvar. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Helen Orest, 018-611 52 70
Sjuksköterska Maria Jedroum, 018-611 53 34 
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.