Specialistläkare till sektionen för psykos- och rättspsykiatri

Sista ansökningsdag 2024-04-24
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS453/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi erbjuder en verksamhet med hög psykiatrisk kompetens, väl uppbyggd ledningsstruktur med avdelningschefer, medicinskt ledningsansvariga läkare, biträdande verksamhetschef och engagerade medarbetare. Sektionen för Psykosvård och rättspsykiatrisk vård är en av fem sektioner inom verksamhetsområde psykiatri, Akademiska sjukhuset.

Inom sektionen arbetar cirka 172 medarbetare i öppen- och slutenvård. Målgruppen för sektionen är patienter med schizofreni, schizofreniliknande tillstånd i öppna och slutna vårdformer, äldrepsykiatriska patienter samt patienter dömda till rättspsykiatrisk vård.

Nu söker vi specialistläkare i psykiatri med tjänstgöring inom psykosvården. Psykosvården har en mycket välfungerande vårdkedja mellan öppenvård och heldygnsvård. Vi eftersträvar ett personcentrerat arbetssätt. Teamarbete med erfarna samordnare är grunden för omhändertagandet. Hos oss får du möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med patienter och kollegor samt genom handledning. Tillsammans skapar vi en utvecklande arbetsplats.

Ditt uppdrag

Arbetet består av sedvanliga läkararbetsuppgifter inom heldygnsvård, bedömnings- och utredningsarbete samt behandlingsarbete.

Dina kvalifikationer och kompetens

Vi söker dig som är specialistläkare med specialistkompetens i psykiatri. Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykosvård från både heldygnsvård och öppenvård. Du har god förmåga att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Som person är du ansvarstagande, nyfiken och noggrann. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, det är av stor vikt att du trivs med förändrings- och förbättringsarbete eftersom vi ständigt har ambitionen att bli bättre för våra patienter och medarbetare.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår.  Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Biträdande verksamhetschef Tarja-Leena Kirvesniemi, 018-611 23 63
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.