Studielön specialistsjuksköterskeprogrammet - intensivvård

Sista ansökningsdag 2024-04-30
Arbetsplats Intensivvårdsverksamheterna på Akademiska sjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS158/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Akademiska sjukhuset erbjuder möjlighet till studielön för sjuksköterskor som antas till specialistsjuksköterskeprogrammet inom intensivvård. Efter genomförd och godkänd specialistutbildning kommer du att erbjudas en anställning som specialistsjuksköterska och vi ser fram emot att du kommer vara en viktig resurs i våra verksamheters utveckling!

Villkor 

Din studielön motsvarar 100% av grundlönen (dock max 32 000 kr/månad) och den riktar sig i första hand till sjuksköterskor som är tillsvidareanställda, eller som i samband med rekryteringen ingår en tillsvidareanställning vid Akademiska sjukhuset, Region Uppsala och påbörjar sin utbildning höstterminen 2024 vid Uppsala universitet. Studielön kan även komma att erbjudas för studier som bedrivs vid andra lärosäten. Studielönen är semesterlönegrundande och utbetalas inte under ferier och eventuella studieuppehåll. Sjukhuset prioriterar de sökande som inte tidigare har erhållit studielön under specialistutbildning inom Region Uppsala. 

Vi kommer erbjuda dig en anställning vid någon av våra intensivvårdsverksamheter innan kursstart, så att vi lär känna varandra redan under utbildningstiden. På så sätt får du möjlighet att träffa dina framtida kollegor och bekanta dig med din framtida arbetsplats. Du får då också en chef som du kan kontakta om det uppstår frågor längs vägen. Under rekryteringsprocessen kommer vi be dig välja minst tre av våra olika intensivvårdsenheter och rangordna dessa utifrån var du helst skulle se din framtida placering. Under intervjun finns möjlighet till dialog kring detta val. En vecka innan utbildningsstart erbjuds du en förberedande utbildning innehållandes olika undervisningsmoment med inriktning mot omvårdnad inom intensivvård. Det kommer ge dig en bra förberedelse inför starten av din specialistutbildning till intensivvårdssjuksköterska 

För mer information 

Avdelningschef Anna Allenbrant e-post anna.allenbrant@akademiska.se
HR-partner Maja Hughes, e-post maja.hughes@regionuppsala.se
HR avdelningen nås också på e-post till hr.as.le@regionuppsala.se

Mer information om studielön, samt svar på vanliga frågor hittar du på vår hemsida https://www.akademiska.se/arbeta-hos-oss/studielon/ 

Har du frågor gällande registreringen av din ansökan i vårt rekryteringsverktyg kontakta rekryteringsteamet på e-post rekrytering@akademiska.se  

Ansökan

I din ansökan om studielön, ange önskemål om var du önskar få din placering. Tag med minst tre av nedanstående intensivvårdsenheter och rangordna dem utifrån ditt förstahandsval till placering, ditt andrahandsval osv och därefter nedåt i din prioriteringsordning.

Intensivvårdsenheter
Barnintensiven BIVA
Brännskadecentrum BRIVA
Centralintensiven CIVA
Intensivvårdsavdelningen för nyfödda 95F
Neurointensiven NIVA
Thoraxintensiven TIVA

Välkommen med din ansökan (inklusive CV och referenser) via länken nedan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.