Specialistsjuksköterska med sektionsansvar kärlkirurgi

Sista ansökningsdag 2024-04-30
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi och urologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS458/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På verksamhetsområde kirurgi och urologi ger vi patienten avancerad kirurgisk vård i både sluten- och öppenvård. Vi värdesätter att vara skickliga inom både medicinsk vård och omvårdnad vilket placerar oss bland de främsta i landet inom flera områden. Visste du att vi inom verksamhetsområdet bedriver världsledande forskning och att vi ingår sjukhusets tre av fem Centre of Excellence?

Verksamhetsområde kirurgi består av tre kirurgiska och en urologisk vårdavdelning och fem mottagningar som ger vård till patienter inom följande medicinska områden; kärlkirurgi, kolorektalkirurgi, endokrinkirurgi, akutkirurgi, urologi, esofagus/ventrikelkirurgi, lever/galla/pankreaskirurgi och vid transplantationskirurgi.

Vi som sjuksköterskor, undersköterskor och kirurger arbetar personcentrerat i team tillsammans med patienten. Arbetet hos oss innebär spännande och utvecklande situationer där du är med och gör skillnad - samtidigt som du får en arbetsplats där vi satsar på handledning och kompetensutveckling.

Hösten 2022 införde vi: Akademiskt ledarskap i omvårdnad. Det innebär att vi satsar på ett tydligt ledarskap för omvårdnad med syfte att säkerställa att kompetensen inom omvårdnad kommer patienten och kollegor till största nytta. Detta inkluderar kompetens avseende forskning, evidensbaserad vård och implementering av forskningsresultat som ska bidra till en excellent utförd omvårdnad.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som vill arbeta som specialistsjuksköterska med sektionsansvar (SAS) mot våra medicinska sektioner. Du har avancerade kunskaper inom omvårdnad och spetskompetens inom en eller flera diagnosgrupper, och följer kunskapsutvecklingen nationellt och internationellt. Du har god förmåga att representera patientens omvårdnadsbehov i tvärprofessionella forum då du som sektionsansvarig sjuksköterska samverkar med sektionschefen på din medicinska sektion.

Tillsammans med omvårdnadsledaren och Forskningsledaren i Akademiskt ledarskap i omvårdnad ingår du i Omvårdnadsrådet och arbetar för att säkerställa att omvårdnaden på din sektion är evidensbaserad. Som sektionsansvarig sjuksköterska utvärderar du omvårdnaden, följer kvalitetsindikatorer samt samverkar med patientrepresentanter. I uppdraget ingår att medverka som föreläsare internt och externt i specialistsjuksköterskeprogrammet.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistsjuksköterska i kirurgisk vård och har lägst magisterexamen i vårdvetenskap/omvårdnad eller annan relevant inriktning. Du har spetskompetens inom en eller flera diagnosgrupper. Du har erfarenhet och god förmåga att leda och utveckla kirurgisk omvårdnad enligt evidens och implementera resultat i kliniken.

Din kompetens

Som person är du mål- och resultatorienterad, van vid att arbeta självständigt och ta egna initiativ, strukturerad, kvalitetsmedveten, problemlösande, du har en god analytisk förmåga samt samarbetsförmåga. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid som specialistsjuksköterska, med ett tidsbegränsat förordnande på 3 år som sektionsansvarig sjuksköterska på 20%. Har du redan en anställning som specialistsjuksköterska på verksamhetsområdet kompletteras det med ett tidsbegränsat förordnande på 3 år som sektionsansvarig sjuksköterska.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna oss om du har frågor kring rollen som SAS:
Biträdande verksamhetschef Anna Hedman, anna.hedman@akademiska.se
Omvårdnadsledare Therese Avallin, therese.avallin@akademiska.se
Avdelningschef 70E Sara Kiuru, sara.kiuru@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.