Biträdande överläkare, endokrinologi med inriktning hypofysens sjukdomar

Sista ansökningsdag 2024-04-25
Arbetsplats Verksamhetsområde medicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS460/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för endokrinologi vid Akademiska sjukhuset i Uppsala söker nu en biträdande överläkare inom endokrinologi.

Ditt uppdrag

Att arbeta självständigt med patienter med endokrina sjukdomar, inkluderandes diabetes, övervikt och osteoporos. Arbete på mottagning, dagvård, slutenvård, och som konsult. Att hjälpa till att leda sektionens arbete inom hypofysens sjukdomar, samt att driva utvecklingen framåt inom detsamma. Aktivt deltagande i handledning, utbildning och fortbildning av juniora kollegor. Sektionen arbetar inom multiprofessionella team runt patienterna.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare inom endokrinologi, meriterande med dubbelspecialisering även inom internmedicin. Erfarenhet av arbete inom hypofysens sjukdomar vid Akademiska sjukhuset är starkt meriterande. Aktiv forskning inom hypofysens sjukdomar är meriterande. Klinisk erfarenhet av såväl den breda folksjukdomsendokrinologin, som den mer ovanliga universitetssjukhusendokrinologin är starkt meriterande, samt erfarenhet av arbete med hypofysens sjukdomar. Likaledes är aktiv forskning inom hypofysens sjukdomar meriterande. Erfarenhet av att leda arbete inom sjukvård, såsom en roll i sektionsledning, specialitetsföreningar, och liknande är meriterande.  

Din kompetens

Stor hänsyn kommer tas vad gäller personlig kompetens och förmåga att samarbeta med kollegor och övrig vårdpersonal, samt hänsyn tas till erfarenhet av arbete vid sektionen för endokrinologi, Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse.  Vi erbjuder även möjlighet till uttag av egen-finansierad forskningstid.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Niclas Abrahamsson, 018-611 43 97
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.