Undersköterska till intagningsenheten 50E1

Sista ansökningsdag 2024-05-19
Arbetsplats Verksamhetsområde ambulans- och akutsjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS501/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du erfaren undersköterska med intresse av akutsjukvård? 

Är du driven och vill vara med på vår resa att bygga och utveckla en ny enhet där vi trivs tillsammans och ger våra patienter den allra bästa vården? Där du har chansen att göra karriär och utvecklas i din roll som undersköterska?

Vår verksamhet

På intagningsenheten 50E1 vårdar vi patienter med ett brett spann av söksymtom. Vi utreder, övervakar, ställer diagnos, slussar vidare till rätt specialitet och rätt vårdnivå eller skriver hem patienten. Vi har öppet och tar emot patienter från akutmottagningen söndag till fredag och vi har stängt övrig tid. Målet är att avdelningen ska växa, bedriva vård 24/7 och att vi ska öppna fler vårdplatser fördelade på tre team.

Till oss kommer patienter efter ett initialt omhändertagande på akutmottagningen. Vårdtiderna är korta upp till 23 timmars vård, vilket innebär ett högt in- och utflöde. Vi arbetar aktivt med personcentrerad vård. Avdelningen kommer att vara under ständig utveckling och vi vill att du som medarbetare ska få chans att aktivt delta i att bygga och utveckla verksamheten så att sjuka patienter kan vårdas under goda förutsättningar med hög kvalitet, på en enhet där personalens arbetsmiljö står i fokus. Här satsar vi på en gedigen introduktion, utbildning, utveckling och olika förbättringsarbeten. Vår gemensamma erfarenhet och olika idéer till lösningar är det som kommer att skapa en framgångsrik enhet. Vi tror på ett närvarande och coachande ledarskap och att du som undersköterska ska kunna känna dig trygg på din nya arbetsplats. Vi strävar efter ett tillåtande arbetsklimat, med högt i tak och där vi arbetar i team. För oss är DU viktig.

Ditt uppdrag

Du kommer att ansvara för den basala omvårdnaden och arbeta i team med sjuksköterska och läkare. Du kommer att utföra vårdtekniska moment som katetersättning, provtagningar och assistera vid mindre ingrepp och undersökningar. Du kommer att ges möjlighet att bredda och växa i din kompetens som undersköterska. Som undersköterska hos oss kan vi utlova ett spännande och omväxlande arbete där du möter ett stort antal patienter med olika typer av diagnoser. Det ställer såklart höga krav på dig och din kunskap, men det gör också arbetet intressant och utvecklande.

För oss är det av stor vikt att du får utvecklas och växa i din roll som undersköterska. Därför är utbildning och individuell kompetensutveckling något som vi lägger fokus på. Ett exempel på detta är att du under din start hos oss kommer att få en omfattande introduktion både teori/praktik för att du ska känna dig trygg och få en stabil grund att stå på. Vidare erbjuder vi studiedagar, regelbundna föreläsningar och en hel del läkarföreläsningar för att kvalitetssäkra och höja kompetensen hos all personal.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och erfaren undersköterska med bevis om skyddad yrkestitel. Yrkeserfarenhet inom slutenvård och eller akutsjukvård är meriterande, likaså om du har specialistutbildning som undersköterska. Minst ett års erfarenhet av slutenvård i närtid.

Din kompetens

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang samt god samarbetsförmåga. Andra personliga egenskaper vi söker hos dig är att:

  • Du är målmedveten, flexibel, och gillar utmaningar
  • Du är handlingskraftig och har lätt för att ställa om i akuta situationer
  • Du är tillmötesgående, trivs med att arbeta i team och vill ständigt förbättra och utveckla avdelningen
  • Du sätter patienten i fokus, är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete
  • Du är positiv och har ett bra bemötande mot patienter och medarbetare

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om högst 6 månader kan komma att bli aktuellt. Vi tillämpar rotationstjänstgöring.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Sollmaz Deriss, 018-611 27 10 
Verksamhetschef Carina Jangborg, 018-617 10 67
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Viktig information gällande din anställning:

Sedan den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det krävs ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/ Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.