Specialistläkare/Öl/Böl i barn- och ungdomsmedicin

Sista ansökningsdag 2024-05-19
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS524/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen att ansluta dig till vår härliga sektion med fokus på öppenvårdspediatrik och barnskydd i Uppsala län!

Vår verksamhet

Sektionen för barns vård och hälsa är organiserad inom Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. Sektionen innefattar barnspecialistmottagningarna i länet, Barnskyddsteamet och Centrala barnhälsovården i Region Uppsala. På barnspecialistmottagningarna och barnskyddsteamet har vi tvärprofessionella team med olika yrkesprofessioner.

Barnspecialistmottagningarna i länet finns i Uppsala, Knivsta, Tierp, Östhammar och Enköping. Utöver mottagningsverksamhet bedriver vi utbildning och forskning. Barnskyddsteamet har ett preventionsarbete och en konsultativ roll i samhället angående frågor om barn som far illa. Vi erbjuder individanpassad introduktionsutbildning samt goda möjligheter till fortbildning, kompetensutveckling och forskning.

Ditt uppdrag

Du ingår som medarbetare i en grupp barnläkare med inriktning öppenvårdspediatrik och sektionschefen är din närmaste chef. Barnskyddsteamet är en specialistmottagning samlokaliserad med barnspecialistmottagningarna och vi söker särskilt Dig som har intresse för att även arbeta i teamet för barn som far illa. I dina arbetsuppgifter ingår direkt patientrelaterat arbete, teamsamverkan med olika professioner. Vi har även på mottagningarna ute i länet nyföddhetsmottagning för familjer som väljer tidig hemgång. Barnskyddsteamet har även en utvecklad samverkan med andra sjukvårdsenheter och myndigheter. Teamet arbetar från ett helhetsperspektiv om barn- och ungdomars hälsa och hur dessa påverkats av eventuella trauman.

Undervisning och handledning av läkarstuderande och blivande specialister i pediatrik och allmänmedicin är en daglig arbetsuppgift för oss. Vi strävar efter minskad administration och mer kliniskt arbete och i vår verksamhet finns goda möjligheter till fortbildning, kompetensutveckling samt forskning.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist inom barn- och ungdomsmedicin med god erfarenhet av öppenvård och stort intresse för allmänpediatrik samt barnskyddsfrågor. För arbete inom barnskyddsteamet är det meriterande med erfarenhet inom ämnesområdet. För tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare och överläkare vid Akademiska sjukhuset prövar en sakkunniggrupp den sökandes behörighet. För tjänst som biträdande överläkare och överläkare krävs 5 år heltidstjänstgöring och för överläkare även medicine doktorsexamen.

Din kompetens

Som person vill vi att du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta då arbetet innebär kontakt med olika personer och professioner. Det är också av stor vikt att du kan etablera goda relationer med våra patienter och deras vårdnadshavare.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Det finns även möjlighet att arbeta endast inom barnskydd eller endast inom barnspecialistmottagning. Vi utgår från intresse och kompetens hos den läkare vi rekryterar.

Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Monica Mäki Karlstrand, 018-611 28 61
Facklig kontaktperson via SLF / UAL Karen Ingelbo, 018-617 17 44
Facklig kontaktperson via Vårdförbundet Marie Svahn, 018-611 83 25

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. 
Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!