Överläkare/specialistläkare inom ögonsjukdomar - Barnoftalmologi

Sista ansökningsdag 2024-06-23
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS527/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker en överläkare/specialistläkare inom området ögonsjukdomar med inriktning barnoftalmologi.

Vår verksamhet

Från 1 mars 2022 ingår ögonsjukdomar som en sektion i verksamhetsområdet neuro. På sektionen ögonsjukdomar vid Akademiska sjukhuset bedriver vi ögonsjukvård med stor andel högspecialiserad vård. Ögonsektionen består av en slutenvårdsavdelning, en mottagningsenhet samt en ögonoperationsavdelning som inkluderar dagkirurgisk verksamhet samt centraloperationsverksamhet. Vid sektionen bedrivs diagnostik och medicinsk och kirurgisk behandling av såväl akuta som kroniska, både medfödda som förvärvade, ögonsjukdomar och skador.

Dina kvalifikationer och kompetens

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i ögonsjukdomar och erfarenhet inom barnoftalmologi. För att trivas i denna roll är det viktigt att du har intresse både för att delta i utvecklingen av verksamheten, forskning inom området samt för att handleda och utbilda. Du har en god pedagogisk förmåga. Vi värdesätter vi att du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har en god förmåga att kommunicera. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Extra meriterande kompetenser:

  • Skelningskirurgi
  • Erfarenhet av ROP-screening
  • Forskningsbakgrund

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Konsultresor inom regionen, jour och beredskap ingår.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Simon Shamoun, simon.shamoun@akademiska.se, 018-611 75 02
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.