Biomedicinsk analytiker till Blodcentralen med inriktning data och logistik

Sista ansökningsdag 2024-05-28
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS530/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet 

Hemoterapin är en del av Akademiska laboratoriet och sektionen klinisk immunologi och transfusionsmedicin. Akademiska laboratoriet ansvarar för medicinsk diagnostik, rådgivning, forskning, utveckling, behandling och utbildning. Våra kunder finns framför allt i Uppsala län och i vår mellansvenska region. Sammanlagt är vi inom Akademiska laboratoriet ca 500 anställda med verksamhet på Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping samt i vår blodgivningstrailer.

Avdelningen för hemoterapi ansvarar för att säkerställa blodlagret i Uppsalas region genom blodgivning på Akademiska sjukhuset och via blodgivningstrailer på ett flertal tappningsställen/orter i området runt Uppsala och närliggande regioner. På hemoterapin sker även framställning av blodkomponenter och patientbehandlingar med aferesteknik. Vi är också referensblodcentral för samverkande blodsystem, SBS, och säkerställer att kommunikation mellan våra datasystem nationellt fungerar som förväntat. Hos oss på hemoterapin jobbar ett glatt gäng som tar ansvar för att leverera kvalitetssäkra blodprodukter till sjukhuset och regionen. Vi tar väl hand om både våra blodgivare och våra komponenter. Vi har bra samarbete med varandra och tycker om att jobba ihop.

Vi söker nu dig som är biomedicinsk analytiker, som har vana att arbeta i datasystem och brinner för IT-frågor.

Ditt uppdrag
I ditt uppdrag som objektsspecialist och processansvarig för data och logistik ansvarar du för den del av vårt labdatasystem, Prosang, som hanterar blodgivning och blodkomponenter.
.
Du kommer i ditt uppdrag bland annat att arbeta med att:

  • delta i utveckling av systemet, underhålla och validera vid uppgraderingar av systemet inkl. kopplingar till andra system
  • administrera behörigheter för användare samt informera/undervisa om programmens funktioner och användning
  • underhålla, konfigurera, testa och felsöka i ProSang
  • vara kontaktperson gentemot leverantören av ProSang
  • ta fram statistik för verksamhetens behov och för rapportering till myndigheter
  • delta i arbetet med upphandling, implementering samt verifiering av ny utrustning där integrationer med systemet finns samt ev bistå med support och problemlösning
  • delta i förbättrings- och utvecklingsarbeten/projekt
  • delta i nationella arbetsgrupper under SweBA, Swedish Blood Alliance, främst SBS; samverkande blodsystem

Vi har ett uppdrag som referensblodcentral för SBS och det kommer i din roll ingå att validera kommunikationen med andra blodcentraler i landet efter uppgraderingar och installationer, samt bidra med stöd och rådgivning till blodcentraler som ingår i samarbetet.

Akademiska laboratoriet är en ackrediterad verksamhet med höga krav på spårbarhet och kvalitet. Du kommer därför att arbeta med dokumentation som beskriver våra rutiner och arbetssätt. Som objektsspecialist och processansvarig för data och logistik är det viktigt att du kan och förstår verksamheten och dess rutiner, därför kommer du börja med upplärning i vårt arbete med blodgivare och blodkomponenter. För att upprätthålla kompetens och god insyn i verksamhetens funktion och behov kommer du även fortsätta jobba en mindre andel av tiden i vår rutinverksamhet.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du har mycket god datorvana, gärna erfarenhet av labdatasystemet Prosang. Du har erfarenhet av att arbeta i en ackrediterad miljö och har du dessutom erfarenhet av arbete inom blodverksamhet är det meriterande. Du har lätt för att samarbeta med andra och har mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Din kompetens

Vi söker dig som är van vid att arbeta i datasystem. Som är kvalitetsmedveten, strukturerad och som förstår värdet av att arbeta med dokumentation enligt uppsatta rutiner. Du har lätt för att samarbeta men kan även ta egna initiativ och jobba enskilt. Du tänker självständigt och är intresserad av att lösa problem som uppstår, samtidigt som du håller dig till vår kvalitets- och dokumentstyrning. Du är flexibel och kan skifta snabbt mellan olika arbetsuppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan om du känner att detta är ett arbete för dig!

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiderna är 07.30-16.15. Kvällstid kan förekomma vid enstaka tillfällen. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Sarah Ryner 018- 611 41 91 eller sarah.ryner@akademiska.se
Processansvarig Anna-Lena Strömbäck 018-611 72 44 eller anna-lena.stromback@akademiska.se
Facklig representant Naturvetarna, Inga-Lill Sparr 018-611 41 62

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.