Biträdande överläkare till neurokirurgiska sektionen

Sista ansökningsdag 2024-05-20
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS535/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vid verksamhetsområdet neuro bedrivs specialiserad och högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl akuta neurologiska och neurokirurgiska tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet. Vi erbjuder vård till patienter från sju regioner i Mellansverige och erbjuder nationell högspecialiserad vård inom vissa områden till patienter från hela Sverige. Det komplexa uppdraget skapar bra förutsättningar för våra medarbetare och verksamheten att utvecklas.

Inom verksamhetsområdet arbetar drygt 450 medarbetare fördelat på tre vårdavdelningar, en dagvårdsavdelning, en neurointermediärvårdsavdelning, en neurointensivvårdsavdelning, en operationsavdelning och tre öppenvårdsmottagningar.

Vid verksamhetsområdet bedrivs parallellt med den kliniska verksamheten en hög aktivitet av forskning, utbildning och utveckling i nära samarbete med Uppsala universitet. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området.

Ditt uppdrag

Ansvara för den neurokirurgiska DBS- och pumpverksamheten. Processledare för DBS-verksamheten. Aktivt delta i teamverksamheten kring neurokirurgiska funktionella tillstånd. Vara delaktig i sektionens allmänna dagliga arbete, jourarbete samt undervisningsuppdrag.

Dina kvalifikationer

Vi söker nu en läkare med svensk läkarlegitimation med mångårig erfarenhet som specialist i neurokirurgi. Du bör ha en gedigen erfarenhet av och en vilja att profilera dig mot funktionell neurokirurgi framför allt kirurgisk behandling av motorikstörningar. Du bör ha ett gediget forskningsintresse och vara disputerad eller doktorand inom det kliniska fältet. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av att leda och utveckla neurokirurgisk verksamhet. 

Din kompetens

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det dagliga arbetet kräver samarbetsförmåga och flexibilitet. Med tydlighet och kommunikationsförmåga kombinerad med lyhördhet arbetar du både med patienter och kollegor inom alla yrkeskategorier. Du är engagerad och närvarande i stunden. Du tar ett ansvar för att leda, utveckla, förbättra och företräda verksamheten. Du har väl utvecklade nationella och internationella nätverk med forskare och kliniker. Du är öppen och intresserad av att ta del av och ta till dig den utvecklingen inom områdets framkant

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2024-06-01 eller enligt överenskommelse. Lön enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef neurokirurgi Hans Ericson, 018–611 40 42
Tillförordnad verksamhetschef Erika Steffansson, 018-611 98 83
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018–611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.