Sjukhusfysiker till nuklearmedicin

Sista ansökningsdag 2024-05-26
Arbetsplats Verksamhetsområde medicinsk teknik och fysik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS543/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Avdelningen för medicinsk fysik tillhör verksamhetsområdet medicinsk teknik och fysik (MTF) och är uppdelad i fyra grupper: nuklearmedicin, MR-fysik, röntgenfysik och strålbehandling. Inom nuklearmedicin arbetar åtta sjukhusfysiker och fysiker som främst ger verksamhets-, strålsäkerhets- och forskningsstöd till bild- och funktionsmedicinskt centrum (BFC).

Akademiska sjukhuset har en omfattande nuklearmedicinsk verksamhet med fyra PET/CT, tre SPECT/CT, en hjärtkamera och en PET/MR. Vi har även en omfattande verksamhet med radionuklidterapi. Utöver det finns en kemiavdelning med tillhörande cyklotron. Vi planerar för en dedicerad cyklotron för hjärtdiagnostik med radioaktivt vatten och ytterligare en PET/CT. Eftersom en av våra kollegor inom nuklearmedicin har valt att avsluta sin anställning söker vi nu en ny medarbetare.

Ditt uppdrag

Tillsammans med dina kollegor ger du stöd till den nuklearmedicinska verksamheten i form av kliniskt arbete, teknisk support, metodutveckling, optimering, kvalitetssäkring, utbildning och strålsäkerhet. Stöd till kliniska forskningsprojekt kan rymmas inom tjänsten. Du förväntas att ta egna relevanta initiativ, självständigt utveckla ditt arbetsområde och vara med och driva utvecklingen av den kliniska verksamheten. Om du är intresserad av att bli ST-fysiker finns den möjligheten då vi har färdiga specialister som kan handleda dig. Sammantaget erbjuder vi en möjlighet att utveckla en bred kompetens inom nuklearmedicin.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är eller blir inom kort, legitimerad sjukhusfysiker. God muntlig och skriftlig färdighet i svenska och engelska krävs. Har du programmeringsvana är det meriterande. Har du tidigare erfarenhet av kliniskt arbete och/eller forskningserfarenhet är du också välkommen att söka. 

Din kompetens

Arbetet innebär nära samverkan med många yrkeskategorier. God samarbetsförmåga och social förmåga är därför av stor vikt. Du är även noggrann, har förmåga att arbeta självständigt, och strävar efter att nå dina egna och verksamhetens mål med en hög kvalité. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start snarast eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Therese Sjöholm, bitr. avdelningschef medicinsk fysik - nuklearmedicin. Tel. 018-617 08 06. E-post: therese.sjoholm@akademiska.se
Mattias Sandström, 1:e sjukhusfysiker - nuklearmedicin. Tel. 018-611 27 49. E-post: mattias.sandstrom@akademiska.se
Facklig kontaktperson, Naturvetarna (SACO): Adrian Moreno, sjukhusfysiker – nuklearmedicin. Tel. 018-617 11 46. E-post: adrian.moreno.moreno@akademiska.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.