Sjukhusfysiker/Specialistkompetent sjukhusfysiker till röntgenfysik

Sista ansökningsdag 2024-05-19
Arbetsplats Verksamhetsområde medicinsk teknik och fysik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS544/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Avdelningen för medicinsk fysik tillhör verksamhetsområdet medicinsk teknik och fysik (MTF) och är uppdelat i fyra grupper: röntgenfysik, nuklearmedicin, MR och strålbehandling. Inom röntgenfysik arbetar fem personer men då en har påbörjat en annan tjänst söker vi nu en ersättare dit. Arbetsuppgifterna är att ge strålsäkerhets-, verksamhets- och forskningsstöd till bild- och funktionsmedicinskt centrum (BFC), lasarettet i Enköping samt till den övriga medicinska- och odontologisk radiologiska verksamheten inom Region Uppsala. Akademiska sjukhuset har en modern maskinpark med bland annat två fotonräknande datortomografer. Röntgengruppen har en omfattande utbildningsverksamhet, både inom regionen och i samarbete med Uppsala universitet. Beroende på den sökandes kompetens och erfarenhet kan det vara aktuellt att erbjuda en tjänst som specialistsjukhusfysiker. Om du är intresserad av att bli ST-fysiker finns den möjligheten då vi har färdiga specialister som kan handleda dig.

Ditt uppdrag

Tillsammans med dina kollegor ger du verksamhetsstöd till röntgenverksamheten avseende strålsäkerhet, metodutveckling, strålsäkerhetsutbildning, kvalitetsansvar och forskningsstöd. Dina arbetsuppgifter utformas närmare beroende på din kompetens, erfarenhet och intresse i samråd med övriga kollegor.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukhusfysiker eller snart kommer att bli det. God muntlig och skriftlig färdighet i svenska och engelska, god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt krävs. B-körkort är ett önskemål då vissa arbetsuppgifter är förlagda utanför Uppsala. 

Din kompetens

Som person har du god social förmåga, stor drivkraft och samarbetsförmåga, är noggrann och strävar efter att nå dina egna samt verksamhetens mål med en hög kvalité. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start snarast eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Per-Erik Åslund, bitr. avdelningschef medicinsk fysik - röntgen. Tel. 018 611 3799. E-post:
per-erik.aslund@akademiska.se
Anna Ärlebrand, 1:e sjukhusfysiker, medicinsk fysik - röntgen Tel. 018 611 5557 E-post: anna.arlebrand@akademiska.se
Facklig kontaktperson, Naturvetarna (SACO): Adrian Moreno. Tel. 018 617 1146. E-post: adrian.moreno.moreno@akademiska.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.