Gruppchef Måltid- & Verksamhetsnära Service

Sista ansökningsdag 2024-05-29
Arbetsplats Måltid- & Verksamhetsnära Service
Förvaltning Fastighet och service
Referensnummer LSU16/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Förvaltningen Fastighet och service inom Region Uppsala har i samband med införande av ett nytt måltidssystem byggt upp en verksamhet som bemannar avdelningskök hos vårdavdelningar med patienter inlagda på Akademiska sjukhuset och andra vårdavdelningar inom Region Uppsala. I ett fyrtiotal kök bedrivs verksamhet alla dagar i veckan. Personal som arbetar i avdelningsköket har en viktig roll i måltidsarbetet på avdelningen och arbetar tillsammans med vårdpersonal för att patienter ska erbjudas personcentrerade måltider då kosten utgör en viktig del av vårdprocessen. I tillägg till måltider ansvarar verksamheten även för textil och förrådsvaror på avdelningarna.

För att driva verksamheten ute i våra avdelningskök söker vi nu en ny gruppchef.

Brinner du för att leda människor och lösa problem?

I rollen som gruppchef kommer du att vara en viktig nyckelspelare som ska leda och motivera din grupp. Tillsammans med övriga chefer inom Måltid- & Verksamhetsnära Service (MVS) implementerar och utvecklar du tjänster samt skapar värde för regionen och patienterna. Du kommer tillsammans med övriga gruppchefer och enhetschefen ingå i ledningen för organisationen MVS, som ansvarar för att måltider, textil och förrådsvaror finns på rätt plats vid rätt tid, samt allt tillhörande för- och efterarbete. Ledningsgruppen består av fyra Gruppchefer, en Bemanningsassistent, biträdande Enhetschef samt Enhetschef för MVS.

Ditt uppdrag

Du kommer att ha både personal och verksamhetsansvar samt göra ekonomisk uppföljning för din grupp. Stora delar av din arbetsdag kommer att gå ut på att coacha och leda din personalgrupp på 25 - 30 medarbetare. Som gruppchef förutsätts du arbeta nära enhetschefen och tillsammans med dina medarbetare för att samordna och inspirera till positiva måltidsupplevelser för patienterna inom Region Uppsala. Dina huvudsakliga mål är att tillsammans med övriga medarbetare inom MVS ge bästa service till vårdavdelningarna och deras patienter. Du säkerställer att standardiserade processer och rutiner följs gällande livsmedelssäkerhet och livsmedelshygien. Vi förutsätter att du är van vid att arbeta strategiskt så väl som operativt och administrativt.

Arbetstiden är i utgångspunkt: måndag-fredag under kontorstid. Enstaka jour-tjänster kan tillkomma. Tjänsten utgår från vårt gemensamma kontor på Akademiska Sjukhuset.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet från tidigare ledarroller.
Ett av våra krav är att du har erfarenhet av att leda en större arbetsgrupp och är bekväm i att hålla i APT samt medarbetar- och lönesamtal. Du har bred kunskap i hantering av personal- och rehabiliteringsärenden och är van vid att hålla i möten och presentationer.
Du förutsätts ha grundläggande kunskaper i Microsoft Office 365 och lönehanteringsprogram.

Du ser lösningar! Problem är utmaningar som ska hanteras och lösas.
Det är meriterande om du har jobbat med förändring och utveckling av service, varit lönesättande chef samt har erfarenhet från områden där service är ledordet, så som hotell, restaurang, livsmedelsbransch, dagligvaruhandel.
Vi letar efter dig som är engagerad, visar vägen och koordinerar. Du trivs med att skapa nätverk och du har lätt för att samarbeta. Du gillar högt tempo och föredrar varierande arbetsuppgifter. Du har god förmåga att planera, organisera och prioritera. Du bemöter din omgivning på ett professionellt och lyhört sätt och kommunikation är en av dina styrkor. Ditt ledarskap är prestigelöst, coachande och tydligt och du har förmågan att skapa engagemang hos människor omkring dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidaretjänst på heltid, med tillträde enligt överenskommelse där provanställning kan komma att tillämpas. 
Vid anställning kommer det tas ett utdrag ur belastnings- och misstankeregister från polisen. Denna process  administreras av HR-avdelningen på Region Uppsala.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sista ansökningsdagen för denna tjänst är 29 maj men urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag.
Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta enhetschef Björn Artz på bjorn.artz@regionuppsala.se
Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel tel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Fastighet och service

Vi som arbetar på fastighet och service förvaltar och sköter driften i Region Uppsalas fastigheter och lokaler. Vi ser ett värde i att vårt arbete bidrar till samhällsnytta och hållbarhet.
Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 400 medarbetare. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 760 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala samt ansvarar för måltidsservice till inneliggande patienter. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården och den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vi lovar dig komplexa och utmanande arbetsuppgifter, många möten med intressanta människor och trevliga arbetskamrater som går till sina arbeten för att göra något viktigt! Vad är viktigt för dig?