Vi söker erfaren undersköterska - 30A

Sista ansökningsdag 2024-05-26
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS548/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Är du intresserad av att arbeta med äldre människor, omvårdnad och samtidigt tycker om utmaningen i en variation av olika arbetsuppgifter? I så fall kommer du att trivas hos oss på Geriatriken.

På geriatriska akutvårdsavdelningen 30A är den äldre, sköra patienten i fokus. Vi bedriver medicinsk akutsjukvård med ett rehabiliterande förhållningssätt, för äldre med komplexa omvårdnadsbehov. Akutsjukvården sker utifrån en tydlig struktur som är speciellt anpassad för den äldre patienten och dennes behov. Vi är tillsammans nytänkande och arbetar ständigt med förbättringar för att göra vården så bra som möjligt för våra patienter och förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare/kollegor.

Inom geriatrikvården är teamarbetet centralt, både det multiprofessionella teamets samverkan och patientens delaktighet utgör viktiga delar i vårdandet. Som undersköterska på 30A samarbetar man ständigt med andra och får därmed en bred kunskap inom olika områden och ett synsätt på patienten i sin helhet med olika sorters behov. Med våra 24 vårdplatser och många yrkeskategorier i samverkan är vi alltid många på plats, att stödja sig på och lära sig av. Teamet består av dig som undersköterska och sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut och vid behov apotekare, kurator, dietist och logoped.

Ditt uppdrag

Undersköterskan arbete innebär främst att arbeta nära patienten.  Som undersköterska ska du kunna bidra till att tillgodose patientens individuella omvårdnadsbehov. Undersköterskan hjälper bl.a. patienterna med personlig hygien och av- och påklädning och inom geriatriken sker det via ett rehabiliterande förhållningssätt. Det innebär att patienten ska bibehålla och göra det de själva kan och/eller träna på att återfå sin förmåga de hade innan sjukvårdstillfället. Du ansvarar tillsammans med sjuksköterskan för att bedriva en patientsäker vård, genom att bedöma risker för trycksår, fall, malnutrition m.m. Tillsammans med teamet sätter ni in åtgärder och utvärderar dessa för att minimera risken att vårdskador uppstår.

På geriatriken får du som undersköterska en kunskapsbredd, då våra patienter ofta har komplexa omvårdnadsbehov. Du kombinerar omvårdnadsarbetet med att utföra övriga arbetsuppgifter så som dokumentera i journalsystemet, NEWS-kontroller, venprovtagning, kateterhantering- och sättning, såromläggning och att koppla sondmat m.m.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och erfaren undersköterska. Krav är att du har god kunskap och erfarenhet inom geriatrisk vård. Du har även god datavana och kan dokumentera i journalsystemet Cosmic.

Din kompetens

Variationen i arbetet gör att du som söker skall vara flexibel, ansvarsfull och kunna ställa om till akuta situationer samt vara bredd att hoppa in där det behövs. Då arbetet ofta är fysiskt ansträngande är det ett krav att du har god fysik.  Du tycker om att arbeta med äldre människor, har ett gott bemötande samt en bra samarbetsförmåga. Du är också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig en fast anställning alternativt ett vikariat. Tjänstgöringstid kan diskuteras. Arbetstiden är främst förlagd dag/kväll/helg. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss är det viktigt med en anpassad introduktion utifrån tidigare erfarenhet. Vi erbjuder dig introduktion med erfaren undersköterska och genom ett strukturerat introduktionsprogram. När du arbetat som undersköterska inom geriatriken i ett år, har du även möjlighet att fördjupa dig inom geriatrik och söka till vårt interna utbildningsprogram Geriatrisk Akademi.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef 30A Lena M Mattsson maila gärna till: lena.m.mattsson@akademiska.se
Gruppchef Annika Westerberg, 018-611 70 32
Gruppchef Marie Elmebring Lindström, 018-611 70 33
Gruppchef Maria Induss, 018-617 32 39
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Viktig information gällande din anställning:

Sedan den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det krävs ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/ Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.