Biträdande överläkare till Akademiska barnsjukhuset

Sista ansökningsdag 2024-05-20
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS552/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområdet barnkirurgi vid Akademiska sjukhuset diagnosticerar och behandlar barn och ungdomar med medfödda missbildningar inom urinvägar, mage, tarm och vissa ovanliga tumörer. Vi behandlar också akuta tillstånd hos prematura barn samt barn upp till 15 års ålder. Vår vision är att utveckla den minimalinvasiva kirurgin och startar under 2021upp robotkirurgi på barn. Vi är en Region- och universitetsklinik som erbjuder både basal och högspecialiserad vård, vi bedriver både planerad och akut verksamhet med pre- och postoperativ vård. På sjukhuset har vi ett brett samarbete med andra discipliner såsom allmän pediatrik, barngastroenterologi, neonatologi och barnonkologi. Inom kliniken bedrivs forskning inom dessa områden. 

Ditt uppdrag

I uppdraget ingår att delta i sektionens ordinarie verksamhet i form av avdelnings- och mottagningsarbete samt att utföra operationer på barn från födseln upp till 15 års ålder med huvudsaklig inriktning mot barnurologi. I arbetet ingår både dagtjänstgöring och beredskapstjänstgöring utanför kontorstid

Dina kvalifikationer

Vi söker en biträdande överläkare med specialistkompetens inom barnkirurgi (specialistkompetens även inom allmänkirurgi eller urologi är meriterande) med inriktning mot barnurologisk kirurgi. Du som söker förväntas ha en god erfarenhet av, eller stort intresse för barnurologi, laparoskopisk kirurgi och kunna arbeta självständigt. Vi förväntar oss att du har intresse för utbildning, forskning samt för medicinskt utvecklingsarbete. För biträdande överläkartjänsten krävs att du uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för biträdande överläkare.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en visstidsanställning på deltid med tillträde enligt överensommelse med datumförslag: 2024-09-01 - 2025-04-30. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Elisabet Gustafson, 018-611 03 30, 070-770 80 60
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 08–611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!