Specialistläkare till psykiatrimottagningen för unga vuxna

Sista ansökningsdag 2024-05-26
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS553/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav Sektionen för Affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns såväl heldygnsvård som flera öppenvårdsmottagningar som tillsammans ansvarar för specialiserad psykiatrisk vård för vuxna personer i Uppsala län. För att vi ska fortsätta driva en modern psykiatrisk vård med hög kvalitet arbetar vi aktivt med handledning, konsultation, utbildning, utredning samt behandling genom evidensbaserade metoder liksom uppföljning och utvärdering. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet liksom forskning och undervisning av studenter.

Tillsammans skapar vi en stimulerande och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar och interaktion med andra är en självklar del. Inom Affektiva sektionen erbjuder Psykiatrimottagningen för unga vuxna specialistpsykiatrisk öppenvård för personer mellan 18-25 år med tex bipolär sjukdom, svåra ångestsyndrom, djupa depressioner eller svår personlighetsproblematik. Samarbetet med vår heldygnsvård är väl etablerad och framgent kommer vi också ha möjligheter för tätare samarbeten och nya vårdformer inom ramen för effektiv och nära vård, vilket tex kan ske i form av läkarkonsultationer gentemot primärvård.

På mottagningen finns idag flera anställda specialistkollegor samt ett antal ST- och underläkare. Du får även möjlighet att utvecklas personligt och professionellt genom stimulerande möten med både patienter och deras närstående, men också med kollegor från den egna och andra sektioner, universitet och studenter. Psykiatrimottagningen för Unga vuxna är lokaliserad i nyrenoverade, centrala lokaler, ett stenkast från resecentrum.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri (vuxenpsykiatri) med intresse för affektiva sjukdomar och öppenvård. Dina arbetsdagar kommer att bestå av sedvanligt specialistläkararbete med patientbesök och samarbete med kollegor och andra professioner i teamet. Handledning, undervisning och jourtjänstgöring ingår i uppdraget.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Att du tycker om att arbeta tillsammans med andra för patienterna och verksamhetens bästa ser vi som en självklarhet. Erfarenhet från patientgruppen är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänstgöringsgraden är 100% men individuella önskemål kan diskuteras. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten och introduktion med erfaren kollega erbjuds för alla.

Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

Vill du veta mer?

Tillförordnad läkarchef Carina Occasus, 018–617 32 34
MLA/överläkare Isak Sundberg, 018-611 25 36
Sektionsadministratör Linnéa Johansson, 018-611 21 23
Facklig kontaktperson nås via Upplands allmänna läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Hjärtligt välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.