85H NIMA söker underläkare med omvårdnadsuppgifter, sommar

Sista ansökningsdag 2024-05-20
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS554/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På NIMA (neurokirurgins intermediärvårdsavdelning) vårdas neurokirurgiska och neurologiska patienter som är i behov av intermediär eller postoperativ vård. Några exempel på orsaker patienter vårdas för på NIMA är olika hjärntumörer, hjärnblödningar, skalltrauma, ryggtrauma, epilepsikirurgi och vård efter trombektomi. Vårt akuta intag består mestadels av intermediärvårdspatienter som är för sjuka för en vanlig vårdavdelning men inte behöver fullskalig intensivvård. Våra postoperativa patienter är vanligtvis del av en planerad verksamhet och kommer till oss under en kortare period postoperativt.

Ditt uppdrag

Som underläkare med omvårdnadsuppgifter kommer du att skolas in på våra postoperativa patienter. Inskolningen anpassas efter dina erfarenheter och du kommer att gå inskolningen med våra sjuksköterskor. Under inskolningen kommer du att gå introdagar med vår utbildningssjuksköterska, där du får mer riktad information om våra postoperativa patienter och handläggande av dessa.

Exempel på möjliga arbetsuppgifter som du kan komma att ställas inför är att: kontrollera patienters medvetandegrad med hjälp av RLS-skalan, iordningsställa och administrera läkemedel; tabletter, infusioner och injektioner, PVK-sättning, kontrollera vitalparametrar, hantera och lägga om centrala infarter, sätta KAD, ta EKG, bereda och administrera inhalationer, ta venösa prover samt arteriella prover via artärnål, dokumentera i Cosmic och Metavision, hantera ventrikelsond och sondmat samt ge läkemedel i sond, följa med på transporter till olika undersökningar samt delta i basal omvårdnad.

Dina kvalifikationer

Kravet är att du är godkänd på termin 9 på läkarprogrammet samt att du har läst och blivit godkänd i det ämne och de prov som motsvarar ämnet/specialiteten inom neurologi. Det är meriterande om du har arbetat som undersköterska tidigare under utbildningen.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en visstidsanställning heltid under sommarveckorna 26 - 33 eller enligt överenskommelse. Vi ser gärna att du har möjlighet att arbeta minst 6 veckor under denna period. Arbetet innehåller både dag, kväll och nattjänstgöring måndag till fredag.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Jennie Bondegård, 018-611 36 93, jennie.bondegard@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Camilla Larsson, 018-611 49 74, camilla.larsson@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Michaela Klitzke, 018-617 21 29, michaela.klitzke@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.