Specialistläkare till KAVA sektionen

Sista ansökningsdag 2024-05-21
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi och urologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS559/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Verksamhetsområde kirurgi & urologi

Vi har ca 400 anställda fördelade på mottagningar, vårdavdelningar och medicinska sektioner. En stor del av vården består av riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Vi är en forskningsintensiv klinik i nära samarbete med Uppsala universitet. 

KAVA sektionen

KAVA riktar sig till patienter som är i behov av akut kirurgisk vård samt att sektionen är ansvariga för traumaverksamheten. Förutom att operera akuta ingrepp sköter vi även om gastroskopier av akuta magblödningar, handlägger tarmblödningar tillsammans med kolorektalsektionen och har hand om ERCP-verksamheten tillsammans med lever-pankreassektionen. Vi är även ansvariga för kortvårdskirurgin där vi opererar bland annat olika typer av bråck och patienter med gallstenssjukdom.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är är legitimerad läkare med genomgången specialistläkarutbildning inom kirurgi. Forskning inom Trauma/Akut kirurgi är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt förmåga till att samarbeta.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Håkan Andréasson, sektionschef KAVA, nås via växeln 018-611 00 00
Facklig kontaktperson: Fredrik Linder, UAL, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.