Överläkare/Biträdande överläkare till sektionen för klinisk fysiologi

Sista ansökningsdag 2024-05-27
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt- och lungsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS560/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för klinisk fysiologi ingår i verksamhetsområdet hjärt-lungsjukdomar. På sektionen bedrivs framför allt diagnostik inom områdena hjärta, kärl och lunga. Vi bedriver forskning inom flera områden, exempelvis hjärtultraljud och lungfysiologi och har dessutom omfattande undervisning. Vi har ett nära samarbete med kardiologer, lungmedicinare, thoraxkirurger och kärlkirurger. Vi deltar i ronder inför avgörande kliniska beslut för flera patientgrupper.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och specialist i klinisk fysiologi. Du har bred erfarenhet av flertalet kliniskt fysiologiska metoder såsom ekokardiografi, kärlultraljud, spirometri, arbetsprov och långtids-EKG. Du har dokumenterad erfarenhet av flertalet metoder inom ekokardiografisk guidning till exempel vid LAAO-slutningar, förmaksseptumdevice och kan assistera vid mitraclip/triclip. Erfarenhet av ledarskap och medicinskt ledningsansvar/metodansvar inom klinisk fysiologi/studierektorskap är liksom ekojourkompetens meriterande. 

Din kompetens

Som person är du forskningsintresserad och du delar gärna med dig av dina erfarenheter och lär ut dina kunskaper. Du har god ledar- och samarbetsförmåga, du är ansvarstagande och har patienten i fokus. Vi värderar högt att du har lätt för att samarbeta och har en god förmåga att kommunicera.

Vi erbjuder

Utifrån sjukhusets regler för biträdande överläkare/överläkare prövas detta och sådan tjänst erbjuds om man uppfyller dessa villkor. Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med placering på sektionen för klinisk fysiologi. Tillträde enligt överenskommelse.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Laila Hellgren Johansson nås på växeln, 018-611 00 00
Sektionschef Roosmarijn Westland Wurmbach nås på växeln, 018-611 00 00
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning och samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. Din ansökan skickar du via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.