HR-chef till Akademiska sjukhuset i Uppsala

Sista ansökningsdag 2024-05-31
Arbetsplats HR-avdelningen
Förvaltning Region Uppsalas ledningskontor
Referensnummer RK49/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Trivs du i en miljö där verksamheten utmanar dig varje dag? Är du en trygg ledare som har förmågan att se till helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget där du samtidigt utvecklar din verksamhet, dina medarbetare och ditt ledarskap? Då kan rollen som HR-chef för Akademiska sjukhuset vara helt rätt för dig!

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region - en region för alla. HR-avdelning är organiserad inom Region Uppsalas Ledningskontor och arbetar på uppdrag av regionledningen med ansvar för det övergripande strategiska HR-arbetet inom Region Uppsala.
 
Vår verksamhet
Akademiska sjukhuset är ett av Sveriges mest framstående universitetssjukhus och här arbetar ca 9 000 medarbetare. Akademiska sjukhuset levererar högspecialiserad vård och har i uppdrag att betjäna ca två miljoner människor i Mellansverige.

Ditt uppdrag och arbetsuppgifter
Ditt uppdrag är att tillsammans med din avdelning, erbjuda ett verksamhetsnära och strategiskt HR-stöd till sjukhusets alla chefer utifrån verksamhetens behov samtidigt som du arbetar för att Region Uppsalas arbetsgivarpolitik genomsyrar HR-arbetet på Akademiska sjukhuset.
Som en del av kärnverksamheten, ansvarar HR-chefen för att i samklang med sjukhusets chefer utveckla både sjukhusets verksamhet och den egna HR-verksamheten. Du leder tillsammans med dina tre biträdande HR-chefer, en avdelning som består av ca 25 kompetenta medarbetare. HR-avdelningen arbetar i partnerskap med hela verksamhetens chefer och ansvarar för det långsiktiga utvecklingsarbetet av HR-frågorna. HR-funktionen ska också fungera som ett direkt stöd i chefernas vardag och i de enskilda HR-frågorna såsom personalärenden, lönebildning, rehabilitering, arbetstidsfrågor och arbetsmiljöarbete av olika slag. Du ansvarar för att leda, styra och utveckla Akademiska sjukhusets HR-resurser och arbetar för att kompetenserna används så effektivt som möjligt.
Du rapporterar till HR-direktören, deltar i dennes ledningsgrupp och spelar en nyckelroll i ledning och styrning av Regionens hela HR-avdelning. Du arbetar samtidigt nära sjukhusdirektören, är dennes stöd i HR-frågor och har det övergripande ansvaret för HR-området i sjukhusets ledningsgrupp. Du har en viktig strategisk roll både i sjukhusledningen och förvaltningsledningen. Du är föredragande för sjukhusstyrelsen samt deltar i olika samverkansgrupper. I din roll kommer du också att ha kontakter med media.
Ditt arbete sker i starkt partnerskap i och utanför din avdelning i nära och god samverkan med fackliga parter.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant akademisk examen från HR/PA-programmet eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig.
Du är en mycket erfaren och tydlig HR-chef och ledare, som har mångårig erfarenhet av att arbeta brett med HR-frågor. Du är van att i en strategisk ledningsgrupp företräda ditt expertisområde och genom tillit och dialog driva frågor genom andras ledarskap. Du har också erfarenhet av att arbeta i en komplex organisation och därifrån van att leda förändringsarbete samt har god kunskap om samverkansprocesser. Vidare är du van vid att driva frågor proaktivt och på ett strategiskt plan.
Vi ser att det är en stor fördel att du har arbetat inom hälso- och sjukvården och gärna inom Region. Det är meriterande om du har erfarenhet av att vara chef och ledare inom en stor offentlig organisation och om du har erfarenhet av att vara chef över chefer.

Din kompetens
Vi sätter stor vikt vid dina personliga kompetenser, din inställning till arbetet och ditt engagemang i HR-frågor. Vi söker dig som trivs i ett högt tempo, är duktig på att prioritera och som kan driva såväl strategiska som verksamhetsnära frågor. För att bli framgångsrik i rollen som HR-chef krävs det att du är en trygg ledare som med ditt tillitsfulla ledarskap skapar engagemang, delaktighet och inspirerar till arbetsglädje.
Som ledare är du tydlig, målmedveten, modig och förtroendeingivande samtidigt som du ser till helheten. Du har god kommunikativ förmåga och en god förmåga att bygga relationer och skapa värde genom samverkan med andra. Du är också en person som ser förändringsarbete som en självklar del i vardagen.

Vi erbjuder
En tillsvidaretjänst om 100%.
Inom Region Uppsala har alla chefer och ledare en viktig roll. Genom dig som chef kan medarbetare växa och bidra till ännu bättre service för medborgarna. Vi vill ge våra ledare rätt förutsättningar att lyckas i sin roll. Därför erbjuder vi bland annat flera ledarutbildningar för våra chefer.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?
Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev. Sista ansökningsdagen är den 19 maj 2024.
I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta chefsrekryterare Anna Arborelius på anna.arborelius@jeffersonwells.se alt. 072 537 50 11 eller Rutger Carlheim-Gyllenskiöld på rutger.carlheim-gyllenskiold@jeffersonwells.se alt. 0703 77 53 52.
Fackliga representanter:
Vision - Christianne Simson, 018-6113251.
SACO - Leif Sandberg, 0706-741088.
Ledarna - Björn Gustafsson, 0171-451142
Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Region Uppsalas ledningskontor