Vi söker erfaren sjuksköterska, som önskar jobba enbart natt!

Sista ansökningsdag 2024-05-21
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS84/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Inom geriatriken arbetar vi med förnyade arbetssätt för att öka kvaliteten på vården, genom att göra patienten delaktig i sin vård och förbättra arbetsmiljön genom att rätt person gör rätt saker. Det är ett arbete som pågår, utvecklas och utvärderas fortlöpande och här har du chansen att bidra med din kunskap och erfarenhet.

Som erfaren sjuksköterska får du använda hela din samlade kompetens och erfarenheter runt patienten. Här blir du en del av ett skickligt team som arbetar så väl i akut omhändertagande som i att identifiera omvårdnadsbehov, planera, leda och utvärdera omvårdnadsarbetet och åtgärderna. Som erfaren sjuksköterska har du möjligheten att delta i någon av ansvarsområdesgrupperna inom fall, konfusion, trycksår eller palliativvård. Här blir ditt ansvar att förmedla dina kunskaper och det du lärt dig till dina kollegor på natten. Att vi tillsammans utvecklar vårt arbete som sker på natten för att förbättra vården under dygnets alla timmar.

30A har 24 vårdplatser och som sjuksköterska har du ansvar ca tolv patienter tillsammans med en undersköterskekollega. På nätterna finns det även en resurs som arbetar över hela avdelningen där behovet är som störst. Vi har nattmöten två ggr per termin, där nattpersonalen får möjlighet att tillsammans sitta ner och diskutera aktuella ämnen, ibland bokar vi in föreläsning m.m.

Ditt uppdrag

På geriatriska akutvårdsavdelningen 30A är den äldre, sköra människan i fokus. Vi bedriver medicinsk akutsjukvård med ett rehabiliterande förhållningssätt, för äldre patienter med komplexa sjukdomstillstånd och omvårdnadsbehov. Den geriatriska vården sker utifrån en tydlig struktur som är speciellt anpassad för den äldre patienten och dennes behov.

Inom den geriatriska vården är teamarbetet centralt, både det multiprofessionella teamets samverkan och patientens delaktighet utgör viktiga delar i vårdandet. Som sjuksköterska på 30A samarbetar man ständigt med andra och får därmed en bred kunskap inom olika områden och ett synsätt på patienten i sin helhet med olika sorters behov. Vårt arbete utgår från vad som är viktigt för patienten och tillsammans med patienten formulerar och utgår vi patientens individuella hälsoplan.

Till geriatriska akutvårdsavdelningen kommer patienterna via remiss från andra avdelningar inom sjukhuset eller via akutmottagningen. Vi har även direkt intag från ambulansen och mobila närvårdsteamet. Patienterna som kommer till oss är sköra äldre som är i behov av ett strukturerat multidisciplinärt omhändertagande.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är en erfaren sjuksköterska, eller specialistsjuksköterska inom vård av äldre eller annan relevant utbildning för geriatrisk vård. Det är meriterande med breda kunskaper och förmågor inom området omvårdnad och personcentrerad vård.

Din kompetens

Som person är du flexibel i ditt arbete, med förmågan att växla mellan ett utfalls- och ett uppgiftsfokus för att kunna ge bästa och säkraste vården för patienterna. Du har förmågan att se och arbeta med människors resurser och lägger tonvikt på patienternas hälsoförståelse, delaktighet och medansvar. Du är lösningsorienterad i det du gör och väljer att arbeta på stimulerande, glädjefyllda och utvecklande arbetsplatser med målsättning att ge den bästa vården för dina patienter. Ställ dig i framkant, välkommen till oss!

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid, på en nattrad, med tillträde enligt överenskommelse.

Alla nyanställda får individuell anpassad introduktion beroende på tidigare erfarenheter. Vi använder oss av ett tydligt introduktionsprogram med introduktionshäfte och det kommer vid introduktion och senare under anställningen finnas tid avsatt för obligatoriska e-Learning utbildningar i systemet Ping Pong som tex brand, hot och våld, säkerhet m.m. Nyanställda kommer erbjudas täta uppföljningar i ett intervall av 3 veckor, 6 veckor, 3 månader och 6 månader samt vid behov.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kom och träffa oss genom intervju eller hospitering!

Avdelningschef Lena M Mattsson, 018-611 39 66, lena.m.mattsson@akademiska.se
Gruppchef Marie Elmebring Lindström, 018-611 70 33
Gruppchef Maria Induss, 018-617 32 39
Gruppchef Annika Westerberg, 018-611 70 32
Facklig representant nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kommer ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.