Folkhögskollärare svenska/svenska som andraspråk

Sista ansökningsdag 2024-05-30
Arbetsplats Region Uppsala Folkhögskola
Förvaltning Kultur och bildning
Referensnummer KIL09/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Region Uppsala folkhögskola – Här växer kunskap och människor Region Uppsala folkhögskola är en mötesplats för folkbildning och kultur. Genom folkbildning skapar vi möjligheter för människor att hitta kunskap och vägledning i strävan efter personlig utveckling. Folkbildning håller samman, stärker och utvecklar det svenska samhället och demokratin genom att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån i samhället samt bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet. Kunskap, nyfikenhet och utveckling är ledord för hur vi arbetar. Vi har ett brett utbud av kurser med fokus på kultur, hälsa, natur och språk och genomför nu folkhögskoleutbildning i Heby, Tierp, Uppsala och på den anrika anläggningen Wik som ligger i anslutning till Wiks slott.

En av våra medarbetare kommer vara föräldraledig nästa läsår och vi söker nu en folkhögskollärare i svenska/svenska som andraspråk.

Ditt uppdrag

Du kommer att undervisa i svenska/svenska som andraspråk på Region Uppsala folkhögskola med huvudsaklig placering i Uppsala. Arbete sker även på vår utbildning förlagd i Tierp. Undervisningen sker oftast i mindre grupper där en lugn och trygg atmosfär skapas. Erfarenhetsutbyte som källa till ökad kunskap och förståelse för likheter och olikheter är viktigt. Att bygga och stärka självförtroendet är centralt. Du kommer ingå i arbetslag och i uppdraget ingår även att vara mentor för en grupp kursdeltagare. Undervisningen kommer ske på allmän kurs samt på studiemotiverande folkhögskolekurs med svenska (SMF-kurs) i samarbete med Arbetsförmedlingen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarexamen med ämnesbehörighet på gymnasienivå inom svenska som andraspråk eller ämnesbehörighet inom svenska. Du har erfarenhet av att undervisa i språksvaga grupper. Erfarenhet av vuxenutbildning och folkhögskoleutbildning är meriterande.

Din kompetens

Du gillar att samarbeta och delta i ett kollegialt lärande. Du besitter dialogkompetens, är lyhörd för deltagarnas behov och ser kunskap som en gemensam lärprocess. Vi söker dig som har en lärarexamen med ämnesbehörighet på gymnasienivå inom svenska och/eller svenska som andraspråk. Du delar folkbildningens värdegrund som bland annat innebär ett demokratiskt arbetssätt, att göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation, att bidra till ökad delaktighet i samhället samt att se till varje människas behov och förutsättningar.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett vikariat på heltid (100%) läsåret 2024–25 med tillträde 12 augusti. Arbetet sker dels i Uppsala, dels i Tierp.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

För mer information är du varmt välkommen att kontakta Magnus Hurtig, rektor och enhetschef, på telefonnummer 070-839 91 21.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Kultur och bildning

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Strategiska enheten, Verksamhetsstöd samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.