Specialistläkare till endokrinsektionen

Sista ansökningsdag 2024-05-23
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi och urologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS563/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Verksamhetsområde kirurgi och urologi

Vi har ca 450 anställda fördelade på mottagningar, vårdavdelningar och medicinska sektioner. En stor del av vården består av riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Vi är en forskningsintensiv klinik i nära samarbete med Uppsala universitet.

Endokrinsektionen

Vi söker nu en specialistläkare till Endokrinkirurgiska sektionen. Endokrinsektionen är en komplett enhet och bedriver all typ av kirurgisk behandling inom vårt område. Vi utför kirurgi av benigna och maligna sjukdomar i tyroidea, paratyroidea, binjure, samt neuroendokrina tumörer i gastrointestinalkanalen samt pankreas. Enheten bedriver och deltar i flertalet forskningsstudier samt undervisar läkarstudenter och läkare under utbildning.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med genomgången specialistläkarutbildning inom kirurgi. Forskning inom området är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt förmåga till att samarbeta.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning. Lön och tillträde enligt överenskommelse. I tjänsten ingår jourtjänstgöring.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Olov Norlén, sektionschef endokrinsektionen, nås via växeln 018-611 00 00
Facklig kontaktperson Fredrik Linder, UAL, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.