Ekonomichef - vikariat

Sista ansökningsdag 2024-05-21
Arbetsplats Region Uppsalas ledningskontor, Lasarettet i Enköping
Förvaltning Region Uppsalas ledningskontor
Referensnummer RK50/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsekonomi – Ledningskontoret, Lasarettet i Enköping, Kultur och bildning
Enheten ansvarar för det övergripande budget- och ekonomiarbetet samt den ekonomiska planeringen och uppföljningen för förvaltningarna Lasarettet i Enköping, Region Uppsalas ledningskontor samt Kultur och bildning.

Region Uppsala ansvar för vård och hälsa, kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. I Region Uppsala har du nära till specialistkunskap och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.
Ekonomipersonal organiseras under ledningskontoret och ekonomidirektören på Avdelningen för ekonomi och styrning. Avdelningen har en övergripande strategisk och operativ roll vad gäller Region Uppsalas ekonomiska ansvar, styrande processer och analysstöd.
Avdelningens strategiska roll stödjer den politiska och regionala ledningen med exempelvis ekonomiska beslutsunderlag och uppföljningar. Utöver detta ger avdelningen förvaltningsövergripande stöd och styrning i form av styrmodell, produktionsuppföljning, finanshantering och beslutsstöd. Ekonomistyrningen i Region Uppsala ska bidra till att en god ekonomisk hushållning nås på kort och lång sikt. 
Brett ansvarsområde inom budget, uppföljning och inköp - Uppdraget för ekonomi är stort och omfattar bland annat att ansvara för Region Uppsalas budget- och uppföljningsprocess på såväl övergripande nivå som på förvaltningsnivå. 

I rollen som verksamhetsstöd ansvarar avdelningen för verksamhetsekonomi, regioninköp och upphandling, den gemensamma varuförsörjningsnämnden, redovisning och transaktionshantering samt datalager- och analysstödsutveckling. En viktig bas i ekonomiarbetet är att Region Uppsala har en effektiv hantering av processer och löpande ekonomisk verksamhet som följer aktuella regelverk och lagstiftning.

Ditt uppdrag

I rollen som ekonomichef ansvarar du för att proaktivt utveckla, samordna och leda Lasarettet i Enköping, Region Uppsalas ledningskontor samt Kultur och bildnings ekonomi- och styrningsarbete. Du förväntas vara ett viktigt stöd till politisk- och tjänstemannaledning samt övriga chefer och verksamheter i organisationen. Det här är ett uppdrag för dig som drivs av utmaningar och som har tidigare erfarenhet av komplexa organisationer och att leda i förändring. 

Du kommer tillsammans med fem medarbetare ansvara för budget, uppföljning, redovisning och andra ekonomiska delar för förvaltningarna. Arbetet ska ske nära verksamheten och vara proaktivt.

Du rapporterar till ekonomidirektör och ingår i ledningsgruppen för Lasarettet i Enköping och arbetar mot Region Uppsalas ledningskontor samt Kultur och bildning.

Dina kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning med relevant ekonomisk inriktning. Du har gedigen erfarenhet av ekonomiarbete på strategisk nivå i en komplex verksamhet och är van att arbetsleda. För att lyckas i uppdraget tror vi att du har tidigare erfarenhet av att driva förändringsarbete på strategisk nivå. 

Har du erfarenhet av politiskt styrd verksamhet och trafikfrågor ser vi det som meriterande, men det är ej ett krav. 

Ditt ledarskap präglas av helhetssyn, integritet samt framdrift. Du inger förtroende samt bygger relationer genom ditt pedagogiska sätt att kommunicera med såväl politiker som med verksamheten. Denna förmåga ligger också till grund för ett tillitsfullt ledarskap. Vidare visar du på en god förmåga att omsätta politiska mål till såväl strategiska som övergripande operativa planer. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Din kompetens

Krav
Relevant högskoleutbildning med ekonomisk inriktning.

  • Minst 5 års erfarenhet som ekonom i en komplex organisation.

Meriterande
Erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation och att arbeta med kollektivtrafik.

  • Erfarenhet av ledarskap.

 

Vi erbjuder

Tjänsten är på ett vikariat om ett år från augusti 2024 – augusti 2025. Tillträde till tjänsten sker efter överenskommelse runt 1 augusti 2024.

Vi erbjuder dig en möjlighet att, tillsammans med erfarna kollegor, driva och leda utvecklingen av ekonomiarbetet inom Lasarettet i Enköping, Region Uppsalas ledningskontor samt Kultur och bildning. Du har din arbetsplats på Lasarettet i Enköping samt Ledningskontoret i Regionhusets moderna lokaler nära stationen.

Sista ansökningsdag är 21 maj 2024, intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden. 
Välkommen med din ansökan redan idag!

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi erbjuder också våra medarbetare en flexibel arbetsplats, med möjlighet att arbeta delvis på distans utifrån överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ekonomidirektör Eva Olin, tel 46 (0)72-0081960.

Fackliga representanter: Ledarna - Björn Gustafsson, 017-145 11 42. Vision - Christianne Simson, 018-611 32 51. SACO - Leif Sandberg, 0706-741088. Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Region Uppsalas ledningskontor

Region Uppsalas ledningskontor är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Ledningskontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Ledningskontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På ledningskontoret finns avdelningar för ekonomi, HR, hälso- och sjukvård, it, kommunikation och information, regional utveckling, säkerhet och beredskap samt regiondirektörens stab.

Region Uppsalas ledningskontor har drygt 800 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!