Läkar- & sjuksköterskestudenter till sektionen för akut barnsjukvård

Sista ansökningsdag 2024-05-31
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuse
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS34/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Studerar du till läkare eller sjuksköterska och har kommit en bit i dina studier? Då är du välkommen att anmäla ditt intresse för att finnas tillgänglig för en timanställning som omvårdnadsassistent för arbete under våren och sommaren inom sektionen för akut barnsjukvård. Vi ser helst att du kommit så långt som termin 6 på läkarprogrammet eller termin 3 på sjuksköterskeprogrammet för att på så sätt arbeta som omvårdnadsassistent hos oss.

Du kommer att ha möjlighet att arbeta antingen på akutmottagningen för barn och unga eller på akutvårdsavdelning 95 E. Det finns även möjlighet för att rotera mellan dessa två verksamheter. Vi vill därför komma i kontakt med dig som ser ett arbete hos oss som en möjlighet att bygga på ditt cv med värdefull erfarenhet - men också göra en viktig insats i barnsjukvården!

Ditt uppdrag

Som omvårdnadsassistent hos oss arbetar du antingen på akutvårdsavdelning 95 E eller på barnakuten. Det finns även möjlighet att rotera mellan verksamheterna då de ligger i angränsande lokaler. Som omvårdnadsassistent på akutvårdsavdelning 95 E arbetar du i team tillsammans med andra undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Arbetet innebär sedvanliga arbetsuppgifter för undersköterska på en akutvårdsavdelning för barn och bjuder på stor omväxling avseende svårighetsgrad, innehåll och tempo.

Som omvårdnadsassistent hos oss på barnakuten arbetar du både självständigt med eget ansvar och i team tillsammans med andra undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Arbetsuppgifterna är varierade och innehåller, tillsammans med omvårdnad av barn och anhörig, bland annat provtagningar och inhalationer. Vi lägger stort fokus på patientflöde och patientkontakt. Arbetet bjuder på stor omväxling avseende svårighetsgrad, innehåll och tempo. Våra patienter kommer både gåendes och med ambulans. Vi tar ofta emot patienter som kräver ett omedelbart, akut omhändertagande på vårt akutrum. Arbetsdagen på barnakuten består av många möten med våra patienter och deras familjer. Eftersom patienternas sjukdomstillstånd snabbt kan förändras, blir arbetet både omväxlande och utmanande och ett väl fungerande teamarbete är alltid i fokus för patientens bästa. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Är läkarstuderande och har avslutat minst termin sex vid svenskt lärosäte, för arbete med att sköta patienternas basala omvårdnad.
  • Är sjuksköterskestudent och har avslutat minst termin tre.

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en timanställning med start enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt. Anställningen startar med en introduktion i verksamheten, introduktionens omfattning sker i dialog med rekryterande chefer angående omfattningen av introduktionen. Arbetet innehåller både dag, kväll och nattjänstgöring. Vi önskar att du har möjlighet att arbeta minst 5-6 veckor under sommarveckorna. inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef sektionen för akut barnsjukvård Alexandra Eliasson, 018-617 17 47
Bitr. Avdelningschef för barnakuten Patricia Pettersson, 073-866 48 15
Bitr. Avdelningschef 95E Julia Almstedt, 018-617 40 22
Bitr. Avdelningschef 95E Maria Roslund, 018-617 17 49
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Rekrytering sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Du kommer få besvara ett antal frågor för att vi lättare ska kunna få en bild av din erfarenhet, utbildningsbakgrund och intresseområden, men också kring hur du ser att du skulle kunna jobba hos oss. Vi ser gärna att du laddar upp ett aktuellt resultatintyg från universitetet som bilaga till din ansökan. 

Vi vill passa på att tipsa dig om att flera av våra avdelningar också har annonser för sommarvikariat på vår hemsida som du som läkarstudent/sjuksköterskestudent naturligtvis också är välkommen att söka. Dessa hittar du Sök lediga tjänster på Akademiska sjukhuset | Akademiska. Skriv ordet "sommar" i sökfältet så får du fram dessa. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!