Koordinator

Sista ansökningsdag 2024-05-21
Arbetsplats Regioninköp och upphandling
Förvaltning Region Uppsalas ledningskontor
Referensnummer RK52/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Enheten för Regioninköp och upphandling har en övergripande strategisk, taktisk och operativ roll vad gäller inköp och upphandling till Region Uppsala. Inom enheten arbetar ca 50 medarbetare med upphandling av varor, tjänster och entreprenader samt har även ett regionövergripande ansvar för logistik/logistikutveckling. De upphandlingar och inköp som genomförs omfattar varor, tjänster och byggentreprenader och kan innefatta allt från konsultavtal inom IT till upphandling av medicinteknisk utrustning.
Enheten ansvarar också för den regiongemensamma förvaltningen Varuförsörjningen som tillhandahåller förbrukningsvaror för vården till fem regioner i Mellansverige och även hantering av lager och distribution.

Nu söker vi förstärkning till vår enhet som koordinator till Förvaltningschefen/Upphandlingschefen.

Dina kvalifikationer
För att lyckas i rollen som koordinator ser vi att du:

 • Har gymnasiekompetens och erfarenhet från roller som ledningsstöd som t.ex. VD-assistent eller annan kvalificerad administrativ erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget.
 • Behärskar svenska i tal och skrift obehindrat.
 • Du har också en god kreativ förmåga för att kunna ta fram snygga och kommunikativa powerpointpresentationer.
 • Du har god datorvana och är duktig inom Office 365 och kan fungera som IT- och teknikstöd vid behov.

Det är meriterande om du också som koordinator har:

 • Erfarenhet av att arbeta med enklare personaladministration.
 • Tidigare erfarenhet av och/eller förståelse för politiskt styrda organisationer.

För att du ska trivas i rollen som koordinator söker dig som är positiv och lösningsfokuserad. Du är självgående och noggrann, med god förmåga att självständigt planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt så att du alltid kan leverera med kvalitet inom uppsatta tidsramar. Du uppskattar ett högt arbetstempo och kan vara flexibel och snabbt skifta mellan uppgifter utifrån vad som är högst prioriterat. Du trivs med ett varierat arbetsinnehåll som innefattar en blandning av enklare administrativa och mer kvalificerade arbetsuppgifter. Du har god samarbetsförmåga och räds inte för att ta kontakt och skapa yrkesmässiga relationer, eftersom uppföljning och sammanställningar är en stor del av arbetet. Du har ett förtroendegivande uppträdande samt hög integritet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ditt uppdrag
Du kommer att arbeta med att stötta Förvaltningschefen för Varuförsörjningen tillika Upphandlingschefen för Region Uppsala i det dagliga arbetet med varierande arbetsuppgifter. Du kommer att fungera som länken mellan Förvaltningschefen/Upphandlingschefen och övrig förvaltningsorganisation, interna och externa aktörer. I uppdraget ingår att:

 • Vara behjälplig med hantering av kalender, möteskoordinering och annan praktisk planering. Du skriver minnesanteckningar och protokoll samt förbereder underlag och presentationer till möten och konferenser.
 • Du är också med och arrangerar avdelningsdagar, avdelningsmöten, planeringskonferenser och andra aktiviteter.
 • Hantera personaladministrativa uppgifter åt förvaltningschefen i olika stödsystem samt administration i samband med nyanställningar så som anställningsavtal, behörigheter och teknik.
 • Du kommer att hantera fakturor, diarieföring och avtal inom inköpsområdet.
 • Du har ett ansvar för att skapa och upprätthålla välfungerande administrativa processer och flöden på avdelningen. 
 • På en övergripande nivå håller du dig uppdaterad i regionstrategiska frågor och kan därmed arbeta proaktivt med bland annat framtagande av olika underlag.
 • Du tar själv fram eller beställer underlag från övriga organisationen samt kvalitetssäkrar dessa inför sammanträden.[br] [br] Beroende på din erfarenhet kan det även bli aktuellt med arbetsuppgifter inom områden som projektledning och uppföljning.

Ansökan
Denna rekrytering samarbetar vi med Randstad AB. För frågor gällande rekryteringsprocessen hör av er till Linnea Holmström på linnea.holmstrom@randstad.se Urvalet sker löpande så skicka din ansökan redan idag!
För oss är det viktigt att all kompetens och kompetens på arbetsmarknaden tas tillvara. Vi välkomnar alla sökande och strävar efter mångfald.

Om Region Uppsala
Vi har ett flexibelt arbetssätt, vilket innebär att det finns möjlighet att arbeta på distans, under förutsättning att du har en god internetuppkoppling och i övrigt har praktiska förutsättningar som möjliggör för detta. Delar av arbetsuppgifterna förutsätter arbete på kontoret och fördelning mellan distansarbete och arbete på kontoret, görs i dialog med chef och de övriga i teamet.
Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag.

Vårt moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Fackliga representanter: Vision - Christianne Simson, 018-611 32 51. SACO - Leif Sandberg, 0706-741088. Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Sök jobbet

Om Region Uppsalas ledningskontor

Region Uppsalas ledningskontor är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Ledningskontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Ledningskontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala.

På ledningskontoret finns avdelningar för ekonomi, HR, hälso- och sjukvård, it, kommunikation och information, regional utveckling, säkerhet och beredskap samt regiondirektörens stab.
Region Uppsalas ledningskontor har drygt 800 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!