Säkerhetsstrateg inriktning välfärdsbrottslighet

Sista ansökningsdag 2024-06-02
Arbetsplats Avdelningen för säkerhet och beredskap
Förvaltning Region Uppsalas ledningskontor
Referensnummer RK53/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Region Uppsalas ledningskontor är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Ledningskontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Ledningskontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala.

På ledningskontoret finns avdelningar för ekonomi, HR, hälso- och sjukvård, it, kommunikation och information, regional utveckling, säkerhet och beredskap samt regiondirektörens stab.
Region Uppsalas ledningskontor har drygt 800 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!

Vår verksamhet

En helt ny strategisk tjänst skapar vi nu för att jobba ännu hårdare mot välfärdsbrottsligheten i Region Uppsala.

Vi söker en samhällsengagerad person som är van vid kvalificerat utrednings- och analysarbete. Det här är en tjänst där du verkligen har möjlighet att bidra.

Vi söker nu en engagerad Säkerhetsstrateg som ska samordna Region Uppsalas arbete mot välfärdsbrottslighet samt anti-korruption och otillåten påverkan. Tjänsten är placerad vid Region Uppsalas ledningskontor, avdelningen för säkerhet och beredskap, enheten för verksamhetsskydd.
Enheten stödjer regiondirektören i uppdraget att upprätthålla en god säkerhet för verksamheter och medarbetare.
Inom enheten finns specialister inom fysisk säkerhet, informationssäkerhet, dataskydd och säkerhetsskydd med mera. På enheten arbetar idag 9 personer.

Vi har en hybrid arbetsplats vilket innebär att du kan varva din arbetstid att sitta på kontoret med att arbeta på distans.

Ditt uppdrag

Tjänsten präglas till större del av strategiskt arbete men med inslag av operativt stöd till olika verksamheter.

I uppgifterna ingår bland annat att:

 • Utveckla Region Uppsalas förmåga att förebygga, försvåra och avbryta välfärdsbrottslighet genom att upprätta riktlinjer, andra styrdokument, samt utveckla befintliga systemstöd som idag finns inom Region Uppsala för att upptäcka välfärdsbrottslighet.
 • Leda och sammankalla den tvärsektoriella funktionen som ska arbeta med frågorna.
 • Utgöra stöd till verksamheterna vid utredningar och granskningar, både externa och interna.
 • Vara Region Uppsalas representant i olika nätverk för dessa frågor.
 • Samverka med relevanta myndigheter, bland annat IVO, Polismyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Skatteverket, Försäkringskassan med flera.

Du kommer tillhöra en härlig arbetsgrupp där vi ser att du kan bidra med en positiv anda, prestigelöshet, tydlig kommunikation och konstruktivt förhållningssätt.

Dina kvalifikationer

 

 • Svenskt medborgarskap.
 • Relevant högskoleutbildning, alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • Flera års erfarenheter från arbete med brottsförebyggande frågor.
 • Kunskaper om det svenska välfärdssystemet.

Uppdraget innebär bred samverkan med externa myndigheter samt att strategiskt och långsiktigt utarbeta riktlinjer och annat stöd till Region Uppsalas olika förvaltningar inom området välfärdsbrottslighet.

I uppdraget ingår att ta fram underlag för beslut, bereda ärenden och svara på remisser varför tjänsten kräver mycket god svenska i tal och skrift samt pedagogisk förmåga.

Meriterande

 • Tidigare arbetslivserfarenhet från politiskt styrd organisation.
 • Erfarenhet av arbete mot välfärdsbrottlighet, anti-korruption, otillåten påverkan.
 • Erfarenhet från process- och projektledning.
 • Kunskap/erfarenhet om myndighetsutövning.

Viktiga kunskapsområden för tjänsten som är meriterande:

 • Utredning och analysarbete
 • Upphandling/inköp
 • Lagen om offentlig upphandling (LOU)
 • Lagen om valfrihetssystem (LOV)
 • Lag om läkarvårdsersättning (LOL)
 • Lag om ersättning för fysioterapi (LOF)
 • Arbete med anti-korruption[br]

 

Din kompetens

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper kring samarbets- och samverkansförmåga samt lämplighet.
Som person är du strategisk och analytisk som också har förmåga att röra dig ner till den operativa nivån när du ser att det behövs. Skickligt leder du människor och får dem med dig i förändrings- och utvecklingsarbete.

Vi erbjuder

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du är placerad vid vårt ledningskontor, vid enheten för verksamhetsskydd och kan komma att krigsplaceras i befattning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta Enhetschef Inga-Britt Andersson, +46(0)18-611 32 02

Fackliga representanter:
Vision - Christianne Simson, 018-611 32 51.
SACO - Leif Sandberg, 0706-741088.
Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Region Uppsalas ledningskontor