Kurator

Sista ansökningsdag 2024-05-20
Arbetsplats Habiliteringen för intellektuell funktionsnedsättning och autism
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH143/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du vara med och skapa möjligheter tillsammans med oss? 

Välkommen att söka ett vikariat på heltid som kurator vid enheten för intellektuell funktionsnedsättning och autism i Uppsala med inriktning mot vuxenteamet. Vi söker dig som vill ha ett arbete som både är varierat och stimulerande och som tillsammans med oss vill utveckla vårt arbete. Vikariatet sträcker sig fram till augusti 2025. Tillträde enligt överenskommelse och med möjlighet till förlängning. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om våra förmåner här

Ditt uppdrag 

Du kommer att ingå i en tvärprofessionell enhet som arbetar med målgruppen vuxna med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism. Som kurator hos oss fyller du en viktig roll i det teambaserade behandlings- och utredningsarbetet. Du kommer att arbeta med psykosocialt behandlingsarbete vilket innebär både individuella kontakter och insatser på gruppnivå till patienter, närstående och personal.

Viktiga arbetsuppgifter är att ge en första information och göra kartläggning vid nybesök samt att ge stöd, information och utbildning till anhöriga och nätverk. 

Din kompetens 

Vi söker dig med socionomexamen, fördjupning inom psykosocialt behandlingsarbete är meriterande. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller i ansökningsprocessen för legitimation. Vidare är arbete med personer med funktionsnedsättning, samt erfarenhet av arbete med anhöriga och samtalsstöd meriterande. 

Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete och att du trivs med att utveckla verksamhet och samarbetsformer. Då det ingår en del resor i tjänsten är det meriterande att du har B-körkort.

Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en god pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor.

Vår verksamhet 

Habiliteringen i Uppsala län tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och har i många år varit en ”habilitering i framkant”. Vi är en specialiserad verksamhet och har vår spetskompetens inom intellektuell funktionsnedsättning, autism och olika former av medfödda rörelsenedsättningar och vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Vi arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser. Våra tvärprofessionella team finns i Uppsala, Enköping, Tierp och Östhammar. 

Verksamheten präglas av utveckling och evidensbaserat arbetssätt och du får ett stimulerande och varierat arbete. Kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte sker kontinuerligt inom habiliteringens egen verksamhet. Varje profession har dessutom regelbundna träffar för att säkerställa likvärdig kompetens inom länets olika enheter. Inom förvaltningen finns en Forskning- och Utvecklingsavdelning, med syfte att stimulera och stödja utvecklingsarbete.

Vill du veta mer? 

För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Anna Randhav Thornström på anna.thornstrom@regionuppsala.se

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel på telefon: 018-611 00 00.

Ansökan 

Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på ditt examensbevis och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 20 maj.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. 

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. 

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.