AI-strateg

Sista ansökningsdag 2024-05-27
Arbetsplats Strategiskt IT
Förvaltning Region Uppsalas ledningskontor
Referensnummer RK54/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du forma framtiden för hälso- och sjukvården genom AI-innovation?
Vi söker en AI-strateg till vår nybildade enhet Strategisk IT!

Vår verksamhet

Strategiskt IT är en del av IT-avdelningen. Här blir du kollega med cirka 190 engagerade och kompetenta medarbetare vars kompetens spänner över ett systems hela livscykel. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vår region. Vi ser ett värde i att vårt arbete bidrar till samhällsnytta och hållbarhet. Vi håller oss hela tiden uppdaterade för att hålla oss i framkant med tekniken. Vi stödjer alla Region Uppsalas verksamheter, vårdverksamheter, folktandvård, kollektivtrafik samt kultur och regional utveckling.

Ditt uppdrag

Region Uppsala har som ambition att bygga upp strategisk kompetens och förmåga inom AI-området. Som AI-strateg kommer du att spela en viktig roll för att forma våra AI-initiativ och driva framåtriktade strategier för att integrera AI inom olika delar av hälso- och sjukvården.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara följande: 

  • att identifiera områden där AI har störst potential i att förbättra verksamheten och skapa nytta.
  • att utveckla strategier på kort och lång sikt för användningen av AI och maskininlärning.
  • att samordna tekniska insatser för att säkerställa att de är lämpliga för verksamhetens behov
  • att tillse att projekt för att utveckla och implementera AI-lösningar går i linje med organisationens övergripande mål
  • att säkerställa att AI används på ett ansvarsfullt sätt och i enlighet med relevant lagstiftning.
  • att följa upp och utvärdera resultaten av implementerade AI-lösningar
  • att övervaka den senaste utvecklingen inom AI och hälso- och sjukvårdsteknologi för att kontinuerligt förbättra Region Uppsalas strategiska approach.

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig är genuint intresserad av strategi och utvecklingsfrågor och har relevant högskoleutbildning inom datavetenskap, artificiell intelligens, hälsoinformatik eller annat relaterat område. Du behöver ha bred kunskap om AI, med förståelse för maskininlärningsalgoritmer, naturlig språkbearbetning och andra AI-teknologier.
Du har erfarenhet av att utveckla och implementera AI-strategier, företrädesvis inom hälso- och sjukvårdssektorn och är uppdaterad om den senaste utvecklingen inom AI-teknik och branschen för att kunna tillämpa den på ett effektiv sätt.
Erfarenhet från arbete i stora och komplexa organisationer är meriterande.

Din kompetens och personliga egenskaper

Som person ska du vara driven, analytisk och van att jobba självständigt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar. Din problemlösningsförmåga och analyskompetens gör dig skicklig på att lösa komplexa frågor. Du är pedagogisk och kan på ett enkelt sätt kan kommunicera teknisk information på ett lättförståeligt sätt till en mångsidig publik, inklusive beslutsfattare, tekniker, och verksamhet. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska. Du har en förståelse för etiska frågor och ansvar som uppstår med AI-teknik, så att tekniken används på ett ansvarsfullt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

En viktig roll inom Strategisk IT där du kommer att ha möjlighet att göra en meningsfull inverkan på IT och digitalisering för framtidens hälso- och sjukvård.

Tillsvidareanställning, heltidstjänst, med tillträde enligt överenskommelse.

Vårt moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum. Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi erbjuder också våra medarbetare en flexibel arbetsplats, med möjlighet att arbeta delvis på distans utifrån överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Jan Björkman, enhetschef, 072-200 54 23 jan.bjorkman@regionuppsala.se
Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Intervjuer kommer att genomföras löpande, så vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att välkomna en ny medarbetare till vår enhet för Strategisk it!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Region Uppsalas ledningskontor

Ledningskontoret är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Ledningskontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Ledningskontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På Ledningskontoret finns avdelningen för ekonomi och styrning, avdelningen för regional utveckling, IT-avdelningen, HR-avdelningen, hälso- och sjukvårdsavdelningen, information- och kommunikationsavdelningen samt regiondirektörens stab. Ledningskontoret har cirka 850 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling – välkommen att arbeta med oss.