Undersköterska – Röntgen

Sista ansökningsdag 2024-06-03
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS573/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du möta utmaningar, ha varierande arbetsuppgifter och få möjligheten att växa? Det kan du få hos oss – ett specialistsjukhus och en arbetsplats där vi tror på att ditt engagemang och din kunskap skapar ett bättre liv. Du är viktig. Inte bara för våra patienter, utan också för oss och vår framtid.

Vår verksamhet

På bild- och funktionsmedicinskt centrum utförs årligen cirka 200 000 undersökningar per år och behandlingar med en lång rad olika modaliteter: MR, CT, konventionell röntgen, intervention, ultraljud, SPECT och PET. Bild- och funktionsmedicinskt centrum har ca 350 anställda och verksamhet dygnet runt. Vi befinner oss i en extremt spännande period där radiologiska undersökningar efterfrågas med ett ständigt ökande behov, med hög kompetens hos våra medarbetare. Vi tar emot avancerade fall inom region Uppsala och får även förfrågningar från resterande Sverige, då vi innehar specialkompetens samt bedriver högspecialiserad vård med inriktning radiologi.

Tycker du om utmaningar, ha varierande arbetsuppgifter och få möjlighet att växa? Det kan du få hos oss, ett specialistsjukhus och en arbetsplats där vi tror på ditt engagemang för arbete inom vården.

Ditt uppdrag

I din roll som undersköterska kommer du att arbeta i team med röntgensjuksköterskor/läkare/undersköterskor, där du kommer vara placerad på lab eller väntrum. Sedvanliga uppgifter som undersköterska på en röntgenavdelning förekommer.

Är du rätt för oss?

Vi söker nu utbildade undersköterskor till våra avdelningar thorax och bukavdelningen samt muskuloskeletal- och barnavdelningen.

Du är en trygg och stabil person som kan arbeta i en omväxlande miljö och trivs med ett högt tempo. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Dina arbetsuppgifter och den dagliga kontakten med människor ställer höga krav på att du är serviceinriktad, anpassningsbar och har god samarbetsförmåga, dessutom behöver du vara noggrann och se positivt på arbetet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter inom radiologi alternativt arbete med sjukhusvård men stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Krav
Utbildad undersköterska
Erfarenhet från sjukhusvård, gärna akutsjukvård/röntgen

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning, tillträde och omfattning enligt överenskommelse. Arbetet innebär tjänstgöring dagtid, kvällar/helger. 

Vi erbjuder interna utbildningar och stödjer våra medarbetare om man vill fördjupa sig inom något område. Stor variation med lätta och avancerade undersökningar, rutin som akutfall.

Sjukhuset erbjuder fri tillgång till ett sjukhusgym som har ett brett utbud som t.ex. gym, gruppträning, personliga hälsoprogram, kostrådgivning, massage och mycket mer. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Linus Jakobsson 018 611 90 52, linus.jakobsson@akademiska.se
Avdelningschef Veronica Abrahamsson 018 617 24 14, veronica.abrahamsson@akademiska.se
Fackliga kontaktpersoner Kommunal nås via växeln  018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.  Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Viktig information gällande din anställning:

Sedan den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det krävs ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/ Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.