ST-läkare inom klinisk immunologi och transfusionsmedicin

Sista ansökningsdag 2024-05-28
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS574/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Just nu söker vi ST-läkare till vår verksamhet. Vi söker dig som är intresserad av området och aktivt vill vara med i utvecklingen inom vårt laboratoriemedicinska område.

Vår verksamhet

Klinisk immunologi- och transfusionsmedicin är en sektion vid Akademiska laboratoriet som tillhandahåller dygnet runt laboratorieservice och medicinsk kompetens inför blodtransfusioner och cellterapi samt förberedelser inför organtransplantationer. Forskning och utveckling bedriver vi i samarbete med Uppsala Universitet. Vår verksamhet består av två specialområden: Klinisk immunologi (autoimmunitet och allergi samt cellulär immunologi) och Transfusionsmedicin (blodtransfusion och blodgivning).

Ditt uppdrag

Vid sektionen bedrivs bland annat följande:

  • Urval och omhändertagande av blodgivare
  • Framställning och kontroll av blodkomponenter, blodstamceller och Langerhanska ö-celler för transplantation
  • Utredningsarbete och laboratorieundersökningar inför transfusion av blod, transplantation av organ, vävnader och celler
  • Autoimmundiagnostik, allergiutredningar samt utredningar angående immundefekter
  • Patientbehandlingar med aferesteknik

Vi har regelbundna ronder tillsammans med olika kliniker. Sektionen bistår andra regioner, även under jourtid. Ansvaret för beredskapsjour tas per ½ vecka i taget och bakjourssystem finns. Vi ställer upp för varandra så att livspusslet kan lösas för oss alla oavsett var i livet vi befinner oss. Läkararbetet, som är mycket självständig, innebär också forskning och utveckling av tekniker och rutiner, så stor självständighet och drivkraft, såväl i den klinisk vardag som i vetenskapliga sammanhang är viktig. Att få arbeta i en stimulerande och trivsam miljö är viktigt för att nå resultat, både kliniskt och vetenskapligt.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare. Har du tidigare erfarenhet från laboratorieverksamhet, särskilt inom vårt specialområde, är det meriterande. Är du disputerad och har forskningserfarenhet är meriterande. Om du trivs med att utveckla nytt, tänka i nya banor och trivs med att arbeta självständigt är det bra. Du förstår också kvalitetsarbetets betydelse och vad det innebär för en ackrediterat verksamhet.

Din kompetens

Arbetet kräver god kommunikationsförmåga och innebär tätt samarbete med all personal inom sektionen. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Biträdande verksamhetschef Emma Wilhelmsson tel 018-617 52 19 e-post: emma.wilhelmsson@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018- 611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.