Överläkare lungsjukdomar

Sista ansökningsdag 2024-05-28
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt och lungsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS575/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vid lung- och allergisektionen kan vi erbjuda en komplett lungmedicinsk verksamhet. Vi har en omfattande mottagningsverksamhet uppdelad på olika specialistmottagningar, en lungonkologisk dagvårdsavdelning samt en lungmedicinsk vårdavdelning med möjlighet till non-invasiv ventilering. Vi deltar även i cystisk fibrosmottagning, som är lokaliserad på Barnsjukhuset. Vi har ett väl utvecklat teamarbete och inom alla våra områden har vi nära kontakt med klinikens aktiva forskningsavdelning. Vi deltar även aktivt i läkarutbildningen.

Vår öppenvårdsverksamhet är uppdelad i fyra huvudområden:

  • Den allmänna lungmottagningen, som omfattar utredning och behandling av patienter med KOL, astma, interstitiella lungsjukdomar och genetiska lungsjukdomar.
  • Lungutredningscentralen (LUCE), som främst är inriktad på utredning och behandling av lungcancer, men även andra svåra lungsjukdomar med snabbt förlopp. Hit hör även vår ingreppsverksamhet, där ingrepp som bronkoskopier, EBUS, thorakoskopier, pleuratappningar och dränage utförs.
  • Sömn- och ventilatormottagningen. På sömnmottagningen utreds och behandlas obstruktiv sömnapné, medan ventilatormottagningen utreder och behandlar patienter med hemventilatorer.
  • Allergimottagningen, inklusive svår astma, födoämnesallergier och läkemedelsreaktioner.

 

Dina kvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare och specialist i lungsjukdomar med mångårig erfarenhet av kliniskt arbete i medicinskt ledande position. Du bör ha intresse och kunskap om hela det lungmedicinska fältet, erfarenhet av multidisciplinärt samarbete och intresse för utbildning och undervisning. Vi ser gärna att du är specifikt inriktad mot utredning och behandling av lungcancer, samt att du har omfattande erfarenhet av diagnostiska lungmedicinska ingrepp inklusive mer avancerade sådana som EBUS, thorakoskopier och perifera kryobiopsier. Därtill ser vi gärna att du har gedigen erfarenhet av arbete på lungmedicinsk vårdavdelning, samt kunskap om hemventilatorbehandling. 

Din kompetens

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, förmåga till interprofessionell samverkan och teamarbete. För tjänst som överläkare erfordras dessutom disputation, medan tjänst som biträdande överläkare inte har samma formella krav.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid på Lung- och allergisektionen. I tjänsten ingår deltagande i lungbakjour.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Fredrik Sundbom 018 611 72 57
Facklig företrädare UAL Emil Ekbom 018 611 35 49

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.