Vi söker en interimschef till Akademiska sjukhuset

Sista ansökningsdag 2024-06-02
Arbetsplats Sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS582/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Bemanningsenheten startade i november 2022.Vi har sedan starten rekryterat 15 sjuksköterskor och tre interimchefer. Vi strävar efter att utöka vår verksamhet då vi ser ett behov av erfarna sjuksköterskor och chefer. Vårt uppdrag är att hjälpa verksamheten med att täcka korttidsfrånvaro med våra sjuksköterskor eller hjälpa dem med en interimchef när behov av tillfällig chef uppstår.

Att vara chef på Akademiska sjukhuset.

Vi lever i en föränderlig och ofta komplex värld där det finns behov av chefer som är trygga i sitt ledarskap. Vi behöver chefer med ledarskapskultur, mod och förmågan att driva verksamheten och förändringsarbete tillsammans med sina medarbetare. God förmåga att samverka och inse nyttan med samverkan. Våra chefer har en viktig roll i att skapa förutsättningar så att medarbetarna på ett så bra sätt som möjligt kan utföra sitt arbete, dela med sig av sin kunskap och samtidigt lära av andra. I Region Uppsala ska chefer därför agera som förebilder och skapa trygghet på arbetsplatsen.

Ditt uppdrag

Uppdraget som interimchef innebär att vara en tillfällig chef, till exempel i ett mellanskede där rekrytering pågår, eller som ersättare för en chef som är frånvarande från arbetet av annan anledning. Det kan även vara som stöd till befintlig chef i ett ansträngande läge. Uppdragen kan se olika ut och längden kan variera upp till 12 månader. Uppdragen kräver flexibilitet och att med kort framförhållning kunna ta sig an nya uppdrag. Du har din anställning på bemanningsenheten som är organiserad centralt på sjukhuset och du kommer att ha uppdrag inom sjukhusets olika verksamhetsområden.

I din roll som chef har du tillgång till stödfunktioner inom bland annat ekonomi, produktion, HR, IT, information, kommunikation och Friskhuset.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har:
- Flerårig erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården
- God vana av att arbeta i stora organisationer och sätta dig in i komplexa verksamheter
- Dokumenterad ledarskapsutbildning
- Erfarenhet av att arbeta i Heroma

Din kompetens

Som person vill vi att du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål, samt skapar engagemang och delaktighet. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du är lugn och kontrollerad under stress. I pressade situationer har du förmågan att agera i enlighet med Region Uppsalas chefspolicy. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Till sist vill vi att du alltid ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet samt till verksamhetens bästa. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en trygg tillsvidareanställning på heltid med goda förmåner - men också ett omväxlande, utvecklande och utmanande arbete. Tillträde enligt överenskommelse. 

Som anställd inom Region Uppsala omfattas du av ett av Sveriges bästa kollektivavtal och genom din anställning får du ta del av förmåner (till exempel tjänstepension, olycksfallsförsäkring, fler semesterdagar för dig som har fyllt 40 år). Som anställd har du också möjlighet att köpa periodbiljett på UL till förmånligt pris och nyttja Friskhusets gym, där du har möjlighet att ta del av gruppträning, fysioterapi, ergonomi, personlig träning, föreläsningar, massage och förflyttningsutbildning. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Chef bemanningsenheten Ulrika Horrsell, 018-617 70 23
HR-partner Louise Lundqvist Ollivier, 018-617 16 83
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.