Ekonomiadministratör till Patient- och kundfakturaavdelningen

Sista ansökningsdag 2024-05-31
Arbetsplats Patient- och kundfakturavdelningen
Förvaltning Region Uppsalas ledningskontor
Referensnummer RK57/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Avdelningen Patient- och kundfaktura ansvarar för fakturering av vård till andra regioner, till patienter inom Region Uppsala samt kundfakturering till andra verksamheter. Vi är medarbetare som tillsammans besitter en bred kompetens och erfarenhet inom ekonomiadministrationsområdet. Vi söker nu dig som vill bli vår nya kollega och utvecklas med oss.  

Ditt uppdrag

I rollen som ekonomiadministratör kommer du att bland annat arbeta med:

  • Kund och patientfakturering
  • Krav och påminnelsehantering
  • Hantering av frågor för patient och kundfakturering via telefon/mail dagligen
  • Inbetalningar
  • Avskrivningar
  • Avstämningar
  • Driva förbättringsinitiativ som utvecklar arbetssätt och processer

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har YH-examen eller motsvarande utbildning inom ekonomiområdet. Du bör ha några års erfarenhet av att arbeta på ekonomiavdelning, shared servicecenter eller liknande.
Du bör ha ett stort intresse för ekonomi, att förstå processer och system och ha erfarenhet av fakturering, hantering av kundreskontra och krav- och påminnelsehantering. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Unit4 (Agresso) och EPJ Cosmic.

Din kompetens

Som person är du noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Du är en serviceinriktad lagspelare, du gillar utmaningar och att ha kundkontakt. I din roll kommer du också att ha mycket kontakt med kollegor/kunder inom flera delar av Region Uppsala samt andra regioner i Sverige, vilket innebär att din förmåga att samarbeta och kommunicera är en viktig pusselbit för att lyckas. Krav på kunskaper i svenska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen behöver du ha en förmåga att se helheter och det större perspektivet i arbetet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

Välkommen till en arbetsplats där vi skapar samhällsnytta. Vi erbjuder dig trevliga kollegor och ett utvecklande arbete. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där provanställning kan komma att tillämpas. Anställningsvillkor enligt avtal.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi erbjuder också våra medarbetare en flexibel arbetsplats, med möjlighet att arbeta delvis på distans utifrån överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor vänder du dig till Karin Andersson, chef Patient- och kundfakturering på telefon 018-617 54 87.

Fackliga representanter nås via Region Uppsala växel, 018-611 00 00. 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Region Uppsalas ledningskontor

Region Uppsalas ledningskontor är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Ledningskontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Ledningskontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På ledningskontoret finns avdelningar för ekonomi, HR, hälso- och sjukvård, it, kommunikation och information, regional utveckling, säkerhet och beredskap samt regiondirektörens stab.
Region Uppsalas ledningskontor har drygt 800 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!