Verksamhetschef

Sista ansökningsdag 2024-05-25
Arbetsplats Örsundsbro vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH166/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef för Örsundsbro vårdcentral och Resurspoolen

Örsundsbro är en växande vårdcentral där teamarbete och verksamhetsutveckling är i fokus. Nu söker vi vår nästa verksamhetschef till Örsundsbro vårdcentral och resurspoolen där du leder du verksamheten i nära samarbete med dina medarbetare. Vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag som chef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde i augusti/september 2024.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Ditt uppdrag och din kompetens

Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att din vårdcentral blir ett attraktivt val för länsinvånarna. I detta uppdrag ingår även Resurspoolen, där du får möjlighet att arbeta strategiskt för att minska andelen hyrpersonal i förvaltningen.

Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområde Enköping och verksamhetsområde Gottsunda där du, din chef och dina chefskollegor har ett gott samarbetsklimat, utbyter erfarenheter, hanterar gemensamma angelägenheter och stöttar varandra. Utöver det samlas samtliga chefer i förvaltningen regelbundet för information, dialog och kompetensutveckling. Som verksamhetschef har du stöd och tillgång till specialistkompetenser inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT.

Du tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och ställer krav på högt kompetenta medarbetare. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och lätt för att fatta beslut, är nytänkande och ser hur du kan bidra till att utveckla verksamhet och resultat.

Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag, företrädesvis inom primärvård, och utbildning inom hälso- och sjukvård. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen i verksamhetsområde Enköping.

Vår verksamhet

Vi finns i fräscha moderna lokaler på landsbygden mittemellan Uppsala och Enköping med parkeringsplatser precis utanför vårdcentralen men även väldigt goda pendlingsmöjligheter med kollektivtrafiken. Verksamheten tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa, Region Uppsala

Hos oss jobbar alla professioner nära varandra för att ge den bästa vården. På vårdcentralen finns ca 20 medarbetare som tillsammans arbetar för våra cirka 5700 listade patienter, samt på BVC som har ca 350 barn. Vårdcentralen är en centralt viktig plats för orten, vilket gör vårt jobb extra värdefullt.

Resurspoolen är Nära vård och hälsas interna personalpool som servar hela förvaltningen. I dagsläget finns fem personer anställda, främst sjuksköterskor. Det operativa arbetet leds av verksamhetens gruppchef. 

Tillsammans skapar vi de bästa arbetssätten och den bästa arbetsmiljön. Möjlighet till personlig samt professionell utveckling är viktigt för oss gällande all personal. 

Vill du veta mer?

Du är varmt välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef Patricia Lundén på patricia.lunden@regionuppsala.se eller +46186170537 om du vill veta mer om arbetet och verksamheten.

Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Vill du bli en av oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast den 25 maj. Bifoga meritförteckning och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.