Sektionsadministratör till kvinnosjukvården och barnsjukhuset

Sista ansökningsdag 2024-05-31
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS584/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Patientens bästa är det som driver oss!

Område 4 är ett av Akademiska sjukhusets sex områden och innefattar verksamhetsområdena kvinnosjukvård och Akademiska Barnsjukhuset. Kvinnosjukvårdens uppdrag är att ge obstetrisk (graviditet, förlossning och eftervård) och gynekologisk bassjukvård till länets alla kvinnor samt högspecialiserad vård till hela sjukvårdsregionen. Verksamhetsområdet består av två sektioner som innefattar vårdavdelningar, förlossningsavdelning och mottagningar.

Akademiska barnsjukhuset bedriver både högspecialiserad och specialiserad barnsjukvård och ansvarar för ett brett spektrum av barn- och ungdomssjukvård i Region Uppsala. Vårt uppdrag spänner från ledning av centrala barnhälsovården till neonatal intensivvård, barncancervård, barnkirurgi, barnakutsjukvård och en omfattande mottagningsverksamhet. Vi är organiserade i åtta sektioner med sektions- och avdelningschefer.

Vi bedriver forskning och utbildar blivande kollegor inom olika vårdyrken inom hela område 4.

Vi söker nu två nya sektionsadministratörer!

Ditt uppdrag

Administratörerna inom område 4 är en sammanhållande och viktig funktion. Som sektionsadministratör ingår du i en grupp där ni har olika ansvarsområden men utgör tillsammans ett team som hanterar verksamheternas övergripande administrativa uppgifter.

Dina huvudsakliga uppgifter:

 • Ledningsstöd så som mötesbokningar, mötesanteckningar, framtagande av underlag för veckobrev, agendor
 • Behjälplig vid bemanning, rekrytering och introduktion av nya medarbetare
 • Schemaläggning i Medinet och Heroma
 • Administrativt arbete kring externa forskningsmedel och annan ekonomisk administration
 • Redaktör för dokumenthanteringssystemet DocPlus
 • Uppdraget innefattar en övergripande servicefunktion

 

Dina kvalifikationer 

För rollen som sektionsadministratör krävs gymnasial utbildning. Påbyggnadsutbildning inom administration eller motsvarande är meriterande liksom ekonomisk inriktning under gymnasiet.  
Det är viktigt att ha mycket god kunskap i svenska i både tal och skrift, Microsoft 365-paketet samt hög nivå av digital mognad.

Erfarenhet som är meriterande

 • Administrativt arbete
 • Ekonomiadministration (fakturahantering, fakturering mm)
 • Ledningsstöd
 • Samordning
 • Schemahantering utifrån arbetsrättsliga krav
 • Diarieföring och myndighetsformalia

 

Din kompetens

För rollen som sektionsadministratör krävs en hög grad av integritet och att arbeta strukturerat och självständigt samt kunna driva och utveckla arbetet. Rollen innebär att vara kvalitetsmedveten och serviceinriktad, ha kommunikations- och nätverksfärdigheter samt god samarbetsförmåga. Vidare innebär rollen att vara lösningsfokuserad, kunna hantera parallella processer, ha god förmåga att prioritera och ta egna initiativ, periodvis i högt tempo.  För att trivas i rollen behövs också en förmåga att kunna anpassa sig till nya arbetssätt, nya rutiner och förändrade omständigheter. 

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.  

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Gruppchef admin Barnsjukhuset, Maria Lindblad maria.lindblad@akademiska.se
Biträdande verksamhetschef kvinnosjukvården, Hanna Wærnér hanna.waerner@akademiska.se                        
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar och tillsätter tjänsten löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.