Vårdsystemsamordnare

Sista ansökningsdag 2024-05-27
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS585/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vårdsystemsstödsenhetens huvuduppdrag är att proaktivt och löpande stötta verksamheten i Cosmics och övriga vårdsystems funktionaliteter. I basuppdraget ingår bland annat att ha övergripande kunskap om de regelverk som styr vården, vara kontaktperson gentemot EPJ-förvaltning och delta i sjukhusövergripande nätverk. Vårdsystemsstödsenhetens uppdrag är också att stödja, vägleda och informera verksamheterna om anpassningsmöjligheterna i Cosmic enligt befintligt regelverk. Utöver basuppdraget har vårdsystemstödsenheten olika sjukhusövergripande specialistuppdrag där vårdsystemsamordnaren förutom ansvar för själva sakfrågan också är ansvarig för att samordna och driva frågan utifrån enhetens uppdrag.

Ditt uppdrag

I rollen som vårdsystemsamordnare är du kontaktperson för ett eller flera verksamhetsområden för att hantera specifika verksamhetsfrågor som användarsupport, administration av inställningar och urval i Cosmics olika vyer, behörighetstilldelning, rätt registreringar, utdatafrågor, framtagande och tillämpning av lokala arbetsrutiner samt konfiguration vid organisationsförändringar. En stor del av ditt uppdrag handlar om att stödja och utbilda verksamheten utifrån medarbetarnas kunskap och förutsättningar. Du arbetar tillsammans med kollegor inom enheten, deltar i sjukhus- och regionövergripande arbetsgrupper och nätverk samt nätverk med vårdsystemsamordnare i regionen.

Dina kvalifikationer

Du har mycket goda kunskaper inom Cosmics olika funktionaliteter, en adekvat utbildning för uppdraget samt har förmågan att förstå komplexa system. Du har en pedagogisk förmåga som är anpassad efter användarens kunskap och behov. Du är bra på att kommunicera och att identifiera och lösa problem. Du drivs av att utveckla och förbättra, och har lätt att skapa förtroendefulla relationer. Du är självgående men trivs också att vara en del av ett team. Tjänsten ställer stora krav på samarbete med många olika parter inom och utanför sjukhuset och personliga egenskaper är av avgörande betydelse.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Anna Sundequist Steen, chef vårdsystemstödsenheten, 018-611 21 89
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.