Avdelningschef till BUP öppenvård

Sista ansökningsdag 2024-06-16
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS587/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du en ledare som vill vara med att arbeta för framtidens barn- och ungdomspsykiatri?
Barn- och ungdomspsykiatrin är i en intensiv utvecklingsfas mot framtidens vård där vi nyligen organiserat om vår verksamhet för att på bästa sätt möta medborgarnas behov av vård. Vi erbjuder dig en möjlighet att på ett högst handfast sätt vara med och påverka framtiden för den barn- och ungdomspsykiatriska vården då vi söker en ny avdelningschef till mottagning 2 och 3 som är behandlingsmottagningar i Uppsala.    

Vår verksamhet

Barn- och ungdomspsykiatrin bedriver specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård för personer 0–18 år i Uppsala län. Verksamheten består av BUP start, behandlingsmottagning 1,2, 3 och mottagningen i Enköping, mottagning för förstärkt öppenvård, Team Maria med utredningsuppdrag gällande missbruk, ätstörningsenhet, avdelning för nationell högspecialiserad vård för svår ätstörning, akutmottagning och heldygnsvårdsavdelning. Barn- och ungdomspsykiatrin bedriver konsultverksamhet på HAB, länets SIS boenden och Akademiska barnsjukhuset.

Forskning och undervisning är integrerade delar av verksamheten och det pågår mycket patientnära barn- och ungdomspsykiatrisk forskning. Det finns goda möjligheter till att bedriva forskning vid en anställning hos oss.

Ditt uppdrag

Som avdelningschef är ditt uppdrag att tillsammans med dina medarbetare och ledningsgrupp leda och utveckla verksamheten mot uppsatta mål och visioner. Du kommer att ansvara för två av våra öppenvårdsmottagningar, mottagning 2 och 3, med behandlings- och ett visst utredningsuppdrag i Uppsala. Du kommer att ha en mycket viktig roll i att fortsätta bygga en stabil och välfungerande öppenvård.

I uppdraget ingår ansvar för personal, budget och verksamhet. Som avdelningschef har du nära samarbete med biträdande verksamhetschef, sektionens avdelningschefer och medicinskt ledningsansvariga läkare. Du kommer att ingå i barn- och ungdomspsykiatrins ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer

Du som söker har högskoleexamen med inriktning som arbetsgivaren bedömer är relevant för uppdraget. Det är meriterande med tidigare ledarerfarenhet, om du varit delaktig i arbete med att bygga upp verksamhet och/eller erfarenhet av verksamhetsutveckling och förbättringsarbete. Det är också meriterande om du har kunskap om och erfarenhet från arbete inom barn- och ungdomspsykiatri och/eller hälso- och sjukvård.

Din kompetens

Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och du skapar delaktighet och engagemang på arbetsplatsen. Du är tydlig i ditt ledarskap och därutöver både lyhörd och drivande. Du tar tillvara dina medarbetares olika kompetenser och trivs med att leda team. Du är öppen för nya arbetssätt och dina beslut är väl förankrade i verksamheten. Vid tillsättningen kommer stor hänsyn att tas till personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Tjänsten innebär ett visstidsförordnande under 3 år som chef med tillsvidareanställning i din profession. Lön och tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Biträdande verksamhetschef, Anneli Blom, anneli.blom@akademiska.se, 018-617 48 16, 072-172 61 95
Fackliga företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.