Specialistläkare inom klinisk immunologi och transfusionsmedicin

Sista ansökningsdag 2024-06-03
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS591/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk immunologi- och transfusionsmedicin är en sektion vid Akademiska laboratoriet som tillhandahåller dygnet runt laboratorieservice och medicinsk kompetens inför blodtransfusioner och cellterapi samt förberedelser inför organtransplantationer. Forskning och utveckling bedriver vi i samarbete med Uppsala universitet. Vår verksamhet består av två specialområden: klinisk immunologi (autoimmunitet och allergi och cellulärimmunologi) och transfusionsmedicin (blodtransfusion och blodgivning).

Ditt uppdrag

Vid sektionen bedrivs bland annat följande:

  • Urval och omhändertagande av blodgivare
  • Framställning och kontroll av blodkomponenter, blodstamceller och Langerhanska ö-celler för transplantation
  • Utredningsarbete och laboratorieundersökningar inför transfusion av blod, transplantation av organ, vävnader och celler
  • Autoimmundiagnostik, allergiutredningar samt utredningar angående immundefekter
  • Patientbehandlingar med aferesteknik

Jour- och beredskapstjänstgöring ingår.

Vi har regelbundna ronder tillsammans med olika kliniker. Sektionen bistår andra landsting i regionen, även under jourtid. Ansvaret för beredskapsjour tas en vecka i taget och bakjourssystem finns. Vi ställer upp för varandra så att livspusslet kan lösas för oss alla oavsett var i livet vi befinner oss. Läkararbetet, som är mycket självständig, innebär också forskning och utveckling av tekniker och rutiner, så stor självständighet och drivkraft, såväl i den klinisk vardag som i vetenskapliga sammanhang är viktig. Att få arbeta i en stimulerande och trivsam miljö är viktigt för att nå resultat, både kliniskt och vetenskapligt.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i klinisk immunologi och transfusionsmedicin. Har du en doktorsexamen i medicin och bedriver forskning inom ämnesområdet är det meriterande. Om du trivs med att utveckla nytt, tänka i nya banor och trivs med att arbeta självständigt kommer du att passa bra i vårt team. Du förstår också kvalitetens betydelse och vad det innebär för en ackrediterat verksamhet. Arbetet kräver god kommunikationsförmåga då det innebär mycket samarbete med klinikens övriga personal. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Bitr. verksamhetschef Emma Wilhelmsson, 018-617 52 19, emma.wilhelmsson@akademiska.se 
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla  https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.