Apotekare/receptarie till läkemedelsförsörjningen, läkemedel och farmaci

Sista ansökningsdag 2024-05-27
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS596/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sedan den 1 februari 2019 driver Akademiska sjukhuset delar av sjukhusapoteksfunktionen i egen regi under namnet Läkemedel och farmaci. Avdelningen är uppdelad i enheterna Läkemedelsberedning, Läkemedelsförsörjning Avdelningsfarmaci och Klinisk farmaci.

Inom enheten Läkemedelsförsörjning arbetar ett 15-tal medarbetare med läkemedelsförsörjningen till Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping. Vårt uppdrag är att arbeta med läkemedelsupphandling, statistik och utredningar då läkemedel är restnoterade. Läkemedelsförsörjningen ansvarar också för lagret av infusionsvätskor och spolvätskor till sjukhusen samt tjänsten vätskeservice till avdelningarna. I Enköping ansvarar vi för helheten gällande läkemedelsförsörjning och sköter såväl läkemedelsservice som vätskeservice. Inom projektet SELK (Säker och effektiv läkemedelskedja) ansvarar Läkemedelsförsörjningen för implementering av läkemedesautomater på vårdavdelning samt kommande nya lösningar såsom dosdispensering till slutenvården och ökat eget centrallager.

Vår enhet står inför en stor förändring och vår grupp behöver förstärkas med en farmaceut. Vi söker en erfaren farmaceut som har bakgrund inom arbete med läkemedelsförsörjning till sjukhus samt läkemedelsanvändning på vårdavdelning.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta inom flera delar av våra uppdrag men med fokus på läkemedelstillgänglighet. Tjänsten innebär att bearbeta och analysera information och tillsammans med kollegor besluta om åtgärder tex vid restnoteringar av läkemedel. Du kommer att samarbeta med andra funktioner inom Regionen såsom Regionens läkemedelsteam och EPJ (elektronisk patientjournal) samt med kollegor inom den egna enheten och avdelningen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller receptarie. Erfarenheter från arbete med läkemedelsupphandling, sortimentsarbete för sjukvård och arbete som farmaceut på sjukhusapotek/ vårdavdelning är meriterande. Goda kunskaper i Excel är ett krav. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Din kompetens

Du arbetar bra med andra människor och är lyhörd. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt. Du behärskar komplexa frågor och har förmågan att analysera och besluta i sådana situationer. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid, med tillträde i september 2024, eller enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Chef Läkemedelsförsörjningen, Karin Bäckman, 018-617 11 90

Facklig företrädare
Sveriges Farmaceuter: Caroline Arrhenius 018-611 55 74

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.