Gruppchef till Hörcentralen

Sista ansökningsdag 2024-05-28
Arbetsplats Hörcentralen
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH172/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Intresserad av ett spännande chefsuppdrag?

Vi söker dig som vill arbeta som gruppchef där du operativt leder Hörcentralens arbete framåt. Det är ett spännande uppdrag med stora utvecklingsmöjligheter. Som gruppchef är du operativt ansvarig för enhetens medarbetare som är indelade i två team, ett barn- och ungdomsteam och ett vuxenteam. Dina 20 medarbetare har yrkesprofessionerna pedagoger, audionomer, kuratorer, logopeder och psykolog.

Uppdraget som gruppchef omfattar heltid. Du erbjuds en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning. Introduktion till uppdraget samt chefsutbildning kommer att ingå. Tillträde enligt överenskommelse.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och bra förmåner läs om förmånerna här

Ditt uppdrag

Som gruppchef har du en central roll i att driva och implementera olika utvecklingsarbeten på din enhet, både på uppdrag av, och i samarbete med verksamhetschefen. Du kommer planera, organisera och leda olika arbeten. Du kommer att ha personalansvar, vilket bland annat inkluderar rekrytering, lön- och medarbetarsamtal samt arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar. Du är underställd verksamhetschefen och tillsammans kommer ni samarbeta kring ekonomi och verksamhetsplan. Du skapar och sprider trygghet i vardagen genom ett kommunikativt, tillitsfullt och ansvarstagande ledarskap.

I rollen som gruppchef kommer du ingå i ledningsgruppen för Hörsel- och synverksamheterna och ha nära samarbete med gruppchefskollegor från Döv- och dövblindcentralen och Syncentralen. Du kommer även ha kollegor inom Habiliteringen både i Uppsala och ute i länet. Du kommer vara involverad i och leda olika arbetsområden som exempelvis upphandling av hörapparater och implementering av nationellt vårdförlopp vid grav hörselnedsättning.
Arbetet är varierande och självständigt vilket innebär mycket egenansvar där du kommer att få möjlighet att vara med och utveckla verksamheten. Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling.

Din kompetens

Vi söker dig som har audionomutbildning, teknisk utbildning eller annan lämplig utbildning för uppdraget. Du har ett tekniskt intresse då enheten bla har förskrivare som förskriver olika tekniska hjälpmedel. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom hörselverksamhet. Du uttrycker dig väl i svenska både i tal och skrift. Erfarenhet av arbete i IT-system såsom Audit Base, journalsystemet Cosmic och Heroma är meriterande.  

Du har tidigare arbetet som chef eller ledare där du har erfarenhet av att tillämpa ett nära, coachande och tillitsbaserat ledarskap. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera. Som person är du självgående, initiativtagande, strukturerad, kreativ och genuint intresserad av att leda och coacha både på grupp- och individnivå. Du är lyhörd, lyssnande och bra på att motivera andra.

Du är väl införstådd med ditt uppdrag som arbetsgivarföreträdare, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att våra besökare känner sig välkomna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår verksamhet

Hörcentralen i Uppsala finns på Kronparksgården. Till Hörcentralen kommer patienterna huvudsakligen via remiss från hörselläkare eller audionom. Det kan handla om att få vardagslivet att fungera, eller att hantera en ny livssituation. Vi provar ut hjälpmedel som hörapparater och andra tekniska hörhjälpmedel. På Hörcentralen erbjuder vi även kommunikationsträning, samtalsstrategier, samtalsstöd, samt stöd och hjälp till familj och andra nära.

Vill du veta mer?

Du är varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Vivianne Börjesson, tel: 018-611 67 07 eller mejl vivianne.borjesson@regionuppsala.se

Du kan även kontakta representanter från din fackliga organisation via Region Uppsalas växel på telefon: 018-611 00 00.

Om du erbjuds anställning hos oss kommer vi att begära ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga kopia på meritförteckning och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 28 maj.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.