Specialistläkare till sektionen för akut barnsjukvård

Sista ansökningsdag 2024-06-04
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS602/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du vara med och utveckla den pediatriska akut- och infektionssjukvården på akademiska barnsjukhuset?

Vår verksamhet

Vi söker en specialistläkare till sektionen för akut barnsjukvård! Akademiska barnsjukhuset bedriver en bred och högspecialiserad barnsjukvård med nära samarbeten mellan de olika specialiteterna och övriga sjukhuset. Vi har stor genomströmning av ST-läkare från olika specialiteter som får en viktig del av sin pediatrikutbildning hos oss. Barnakutsektionen är också en mycket viktig utbildningsplats för våra läkar- och sjuksköterskestudenter.

Just denna gång söker vi dig med en gedigen bakgrund inom infektionsmedicin och/eller mikrobiologi. Vi vill stärka vårt team inom infektionsfrågor då flertalet av våra inneliggande patienter har komplexa infektionsfrågeställningar.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta i en multidisciplinär, stimulerande och forskningsaktiv miljö, där ditt huvudansvar är att driva och utveckla barnakutsjukvården tillsammans med dina medarbetare. Du kommer att arbeta som specialist på vår akutvårdsavdelning och du kommer så småningom att arbeta som dagbakjour. I uppdraget ingår att bevaka forskningsstudier, kunskapsutvecklingen och nya vårdrutiner och att ta fram uppdaterade riktlinjer för vården av de barn som söker akut på Akademiska barnsjukhuset med infektionsfrågeställningar. 

Den kliniska tjänstgöringen kommer att vara förlagd inom sektionen för akut barnsjukvård. Jourtjänstgöring är en viktig del av anställningen.

Dina kvalifikationer

Du ska ha svensk läkarlegitimation och specialistexamen inom barn- och ungdomsmedicin. Du bör också vara specialist inom infektionssjukdomar eller mikrobiologi. Vi ser gärna att du är disputerad.

Erfarenhet från tidigare uppdrag innehållande pediatrisk akutsjukvård och infektioner är en förutsättning för anställning. Du ska ha ett brett pediatriskt kunnande och gilla tempoväxlingar i vardagen. Du ska ha ett stort intresse för och erfarenhet av undervisning och handledning. Undervisningserfarenhet är starkt meriterande.

Din kompetens

Du ska besitta en god samarbets- och kommunikationsförmåga och ett intresse för utveckling och förbättring. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper där vi ser förmågan att utveckla det multidisciplinära samarbetet som extra viktigt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Ulrika Bäckman, 018-6170972
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla  https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!