Specialistläkare till Nordupplands psykiatrimottagningar

Sista ansökningsdag 2024-06-05
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS605/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet och ditt uppdrag

Som specialistläkare vid Nordupplands psykiatrimottagningar kommer du att arbeta med specialiserad psykiatrisk öppenvård för Tierp, Gimo, Heby och Älvkarleby kommun. Mottagningarna ligger i lokaler i de fyra kommunerna. Uppdraget för mottagningen omfattar öppenvård för psykos och affektiva sjukdomar vilket erbjuder möjligheter att utveckla kompetens inom flera diagnosområden. Teamet på mottagningen består av specialistläkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, arbetsterapeut, skötare samt medicinska sekreterare.

Med närhet till universitetet öppnas möjligheten för dig att delta i forskning och utveckling. Du får möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av studenter från både läkarprogrammet, AT, BT och ST. Tillsammans skapar vi en utmanade och utvecklande arbetsplats där kompetensutveckling är en självklar del.

Med väl fungerande system för distansarbete är det möjligt att genom överenskommelser arbeta delvis på distans. I Norduppland erbjuder vi möjligheten att ha flexibla arbetstider, allt för att göra en pendlingssituation både trivsam och hållbar. Jour- och beredskapstjänstgöring kan erbjudas men är inte obligatorisk vid tjänstgöring i Norduppland. Arbetsgrupperna på mottagningarna är erfarna och stabila samt tar stort ansvar för patienterna. De finns en god sammanhållning och trivselfaktorn är hög.

Dina kvalifikationer

Du är läkare med specialistkompetens inom psykiatri. Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och har ett brett psykiatriskt intresse. För att lyckas bör du vara en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på mottagningen samt att ta tillvara på dina medarbetares idéer och visa uppskattning. Som specialistläkare kan du utvecklas i rollen och ett uppdrag som medicinskt ledningsansvarig läkare för mottagningen kan vara en framtida roll.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid men deltid kan också diskuteras. Tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Biträdande verksamhetschef Åsa Magnusson, 018-617 03 56
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla  https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.